Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Κουρδάκης: ''Η σκέψη μου βρίσκεται πάντα στον Έβρο''

Ο Παναγιώτης Κουρδάκης, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αθλητικό Όμιλο Χανίων, μίλησε <<Στα Γήπεδα του Έβρου>> για τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα της ομάδας και αναφέρθηκε στην κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Παράλληλα, σχολίασε την παρουσία του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Γ' Εθνική, αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου στον Έβρο. Τόνισε ότι δεν έχει ξεχάσει από πού ξεκίνησε και πως το μυαλό του βρίσκεται συνέχεια εδώ.



Για ποιους λόγους αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στα Χανιά;


Πρώτα απ' όλα είναι μια ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια τερματίζει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Β' Εθνικής, αλλά ο κυριότερος λόγος είναι οι άνθρωποι, που ανέλαβαν την ομάδα. Ο πρόεδρος, με τον οποίο είχαμε συνεργασία διότι ήταν στη διοίκηση του ΟΦΗ, όταν ήμουν παίκτης εκεί αλλά και ο προπονητής, ο κ. Γράφας, που επέλεξαν να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας για τον οποίο έχω ακούσει και βλέπω και αυτές τις μέρες, που είμαι εδώ, τα καλύτερα! Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι. Επίσης, επειδή έχω και μια επιχείρηση στο Ηράκλειο δεν ήθελα να φύγω και πολύ μακριά από την Κρήτη, οπότε όλο αυτό ακουγόταν ιδανικό για μένα.

Αγωνίζεσαι πολλά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πώς κρίνεις την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; 

Με μια λέξη <<τραγική>>. Ειδικά αν θέλουμε να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ποιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Αυτό που οι παίκτες δεν έχουν ούτε τα προς το ζην; Που οι ομάδες δεν έχουν τη στοιχειώδη οργάνωση; Αλλά το κακό είναι γενικό. Δε νομίζω πως μόνο το ποδόσφαιρο είναι αυτό που πονάει. Πλέον στην κατάσταση που είναι η χώρα, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Όμως πιστεύω πως και μέσα από τις δυσκολίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως λαός γιατί έχουμε πολύ ταλέντο μέσα μας. Όπως και στο ποδόσφαιρο και σ' άλλα αθλήματα.

Πώς κρίνεις την παρουσία του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Γ' Εθνική;

Πέρυσι κυρίως λόγω συγκυρίων έτυχε να βρεθώ αντιμέτωπος και με τις δύο ομάδες. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν δύο ομάδες από τον Έβρο, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, διότι γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και βιώνουν καθημερινά. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ως νομός θα μπορούσαμε να έχουμε έστω και μια ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία, είτε Α' είτε Β' Εθνική. Δε λέω πως είναι εύκολο ούτε ότι γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Απ' αυτά που βλέπω όμως και κυρίως έχω ζήσει, αν εστιάσουν οι ομάδες περισσότερο στις ακαδημίες και στα ταλέντα που βγάζει ο νομός μας, νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό.

Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στον Έβρο;

Η αλήθεια είναι πως δεν το γνωρίζω πολύ καλά, αλλά από τις συζητήσεις που κάνω με φίλους μου, που αγωνίζονται εκεί, νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί αρκετά. Κυρίως νομίζω ότι λόγω και της κρίσης πολλοί είναι αυτοί που γυρίζουν στα χωριά και αφήνουν τις μεγαλουπόλεις, οπότε είναι λογικό να ανεβαίνει και το επίπεδο. 
Θα ήθελα να προσθέσω σ' αυτό το σημείο ότι είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πάντα από που ξεκινήσαμε και ποια είναι η καταγωγή μας. Μπορεί να λείπω πολλά χρόνια από το χωριό μου, αλλά οι σκέψεις μου είναι συνέχεια πάνω. Άλλωστε και οι γονείς μου είναι ακόμη εκεί.

Να ευχηθούμε καλή αρχή στον Παναγιώτη Κουρδάκη και καλή επιτυχία στους στόχους του!

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου