Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Aίθουσα ''Σταμάτιος Παπάζογλου'' στον Πέπλο

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Πέπλου στις Φέρες, τίμησαν το χρυσό παραολυμπιονίκη, Σταμάτη Παπάζογλου, δίνοντας το όνομά του στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πέπλου, σε μία πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση.


Ο Σταμάτης Παπάζογλου κατάγεται από τον Πέπλο. Ήταν αθλητής από μικρή ηλικία σε ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του χωριού, ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι τερματοφύλακας του τοπικού συλλόγου.



Το 2010 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Α.Σ. ΑμεΑ Κότινο και για πρώτη φορά άρχισε να δραστηριοποιείται σ' ένα σωματείο για άτομα με αναπηρία. Εκείνη τη χρονιά του δόθηκε η ευκαιρία να προπονηθεί για τα SPECIAL OLYMPICS HELLAS, με προπονήτρια τη Δάφνη Δεληγιάννη, στο άθλημα του στίβου και να πρωταγωνιστήσει στους Παγκόσμιους Αγώνες της Αθήνας το 2011 κατακτώντας την τρίτη θέση στα 4Χ200μ. σκυταλοδρομίας.

Μετά απ' αυτή του την επιτυχία συνέχισε τις προσπάθειές του στο χώρο του αθλητισμού και τη συμμετοχή του σε Πανελλήνιους αγώνες, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση στα 25μ. ελεύθερο, αλλά και τώρα πια στην κολύμβηση. 

Το Σεπτέμβρη συμμετείχε με την ίδια προπονήτρια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες των Special Olympics στην Αμβέρσα του Βελγίου κατακτώντας την πρώτη θέση στα 25μ. ύπτιο, την πολυπόθητη πρώτη θέση, που ήθελε για να φύγει χαρούμενος από μια μεγάλη διοργάνωση. 

Βέβαια, οι προσπάθειές του δε σταμάτησαν εκεί, καθώς συνεχίζει να προσπαθεί μέχρι και σήμερα για να είναι πάντα έτοιμος. Ο Σταμάτης πηγαινοέρχεται στην Αλεξανδρούπολη και θα το κάνει για όσο χρειαστεί, χωρίς η απόσταση να του σταθεί εμπόδιο στη δουλειά του στο Τελωνείο των Κήπων, αλλά και να κάνει αυτό που αγαπά και να προσπαθεί για το καλύτερο. Από τη στιγμή που επέλεξε να γυμνάζεται με τα ΑμεΑ δε το βάζει κάτω και στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το σύλλογό του, τον Κότινο, και έχει γίνει παράδειγμα και για άλλα παιδιά και γονείς.

Γι' αυτό το λόγο μ' αυτή την αξιέπαινη κίνηση της ονομασίας του πολυχώρου στον Πέπλο ως ''ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ'' θέλησαν να τον ευχαριστήσουν γιατί ως άτομο με αναπηρία αναδείχθηκε από τη δική του προσπάθεια και έκανε το όνομα του Πέπλου να ακουστεί.

Να συγχαρούμε τον Σταμάτη Παπάζογλου για τις επιτυχίες του και του ευχόμαστε ανάλογες διακρίσεις και στο μέλλον!

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου