Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Σταματόπουλος: ''Χάνονται ταλέντα στον Έβρο λόγω έλλειψης υποδομών''

Ο Εβρίτης αμυντικός της Καβάλας, Παύλος Σταματόπουλος, μίλησε <<Στα Γήπεδα του Έβρου>> για την πορεία της προετοιμασίας και τους στόχους των <<Αργοναυτών>>, το επίπεδο του πρωταθλήματος, την παρουσία του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όπως επίσης και για το ποδόσφαιρο στο νομό μας.


Πώς εξελίσσεται η προετοιμασία για την Καβάλα; 

Βρισκόμαστε στο τέλος της τρίτης εβδομάδας της προετοιμασίας. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, τόσο σε επίπεδο φυσικής κατάστασης με αρκετές διπλές προπονήσεις, όσο και σε επίπεδο τακτικής με τον προπονητή μας, κ. Ανυφαντάκη, να μας περνά τη δική του επιθετική φιλοσοφία. Έχουμε δώσει δύο φιλικά: ένα φιλικό προπόνησης με τον Πανθρακικό και ένα με την ΑΕΚ Καβάλας και η ομάδα έχει δείξει από νωρίς πολύ καλά δείγματα και δείχνει να κατανοεί πλήρως αυτά που ζητάει ο προπονητής.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Καβάλας για τη φετινή σεζόν;

Στόχος μας είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα και η άνοδος. Καθετί άλλο θα θεωρηθεί αποτυχία.

Πώς κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με καλές και ιστορικές ομάδες, που παλαιότερα αγωνίζονταν σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Πιστεύω πως θα είναι ανταγωνιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος και για να πετύχουν οι ομάδες τους στόχους τους θα χρειαστεί να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Πέρυσι για παράδειγμα το πρωτάθλημα κρίθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές και πιστεύω πως και φέτος θα γίνει το ίδιο.

Πώς βλέπεις την παρουσία του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης;

Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, καθώς είμαι κι εγώ Εβρίτης να εκπροσωπούν το Νομό μας δύο ομάδες στην κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Βοηθάει στο να ανεβαίνει το επίπεδο του Νομού, καθότι τα τελευταία χρόνια έχει καθοδική πορεία. Εύχομαι και στις δύο ομάδες να πετύχουν το στόχο τους, να έχουν μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι.και γιατί όχι του χρόνου να μην εκπροσωπείται ο Νομός μας και από τρεις ομάδες. Θα ήταν κάτι πολύ ενθαρρυντικό για τον αθλητισμό του τόπου μας.

Ποια είναι η γνώμη σου για το ποδόσφαιρο στον Έβρο;

Δυστυχώς βλέπω χρόνο με το χρόνο το επίπεδο να πέφτει και με στεναχωρεί πολύ αυτό, γιατί είναι κρίμα να χάνονται τόσα ταλέντα στην περιοχή λόγω έλλειψης υποδομών. Θα ήθελα επίσης να επιβραβεύσω τις ομάδες που ακόμα και στις δύσκολες μέρες που περνάμε ως χώρα, καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Πιστεύω ότι με λίγη περισσότερη στήριξη από τους τοπικούς φορείς, ο Έβρος θα ξανασηκώσει κεφάλι κάποια στιγμή και τα πράγματα θα γίνουν όπως παλιά, γιατί όχι και καλύτερα. 

Να ευχηθούμε στον Παύλο Σταματόπουλο και στον ΑΟΚ καλή επιτυχία στους στόχους τους!

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου