Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σταματάει το ποδόσφαιρο ο Φυσέκης!

Ο πρώην τερματοφύλακας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φυσέκης ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 30 ετών, προκειμένου να αφοσιωθεί στο διδακτορικό του στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Ο Φυσέκης βρέθηκε σήμερα στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου και αποχαιρέτησε πριν από την προπόνηση το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες του στον Άρη.

Ο Φυσέκης γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1985 στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Δόξα Τριλόφου, όπου παρέμεινε μέχρι το 2005. Το 2005 πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης συνδυάζοντας το ποδόσφαιρο με τις σπουδές του στη σχολή της Αλεξανδρούπολης. Το 2006 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, από όπου παραχωρήθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας, τη Λαμία και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2009-2010 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟ Νέων Επιβατών και στο δεύτερο μισό της περιόδου έπαιξε στον Πανσερραϊκό. Κατόπιν επέστρεψε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στον οποίο παρέμεινε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015, όταν και μεταγράφηκε στον Άρη. Με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης πανηγύρισε την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες και οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν με τη φανέλα του Εθνικού, μεταξύ των οποίων και η εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Άρη στο <<Κλεάνθης Βικελίδης>>, του έδωσαν το εισιτήριο της μεταγραφής του στους <<κίτρινους>>. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει με τον Άρη την άνοδο στη Football League, καθώς ο Άρης κατέλαβε πέρυσι τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Ο Γιάννης Φυσέκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: <<Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όσους πλήγωσα ή στεναχώρησα στην όποια διαδρομή διέγραψα στο χώρο του ποδοσφαίρου και να πω ένα μεγάλο και αληθινό ευχαριστώ σε όλους! Αν υπήρξα ικανός ή όχι δεν το ξέρω και πλέον δεν έχει σημασία. Το μόνο σίγουρο είναι οτι σε κάθε στιγμή κατέβαλα τη μέγιστη πνευματική και σωματική προσπάθεια με απόλυτη συγκέντρωση και σεβασμό στην ιστορία και στους ανθρώπους του συλλόγου που κουβαλούν τις ιδέες του, αποτελώντας ουσιαστικά τον ίδιο το σύλλογο. Να είστε όλοι καλά!>>.

H ανακοίνωση του Άρη αναφέρει: «Τέλος εποχής για τον Γιάννη Φυσέκη. Ο έμπειρος τερματοφύλακας πριν καλά-καλά κλείσει τα 30 του χρόνια (γεννήθηκε στις 10/10/1985) αποφάσισε να «κρεμάσει» τα γάντια του.
Ο λόγος; To διδακτορικό του στη Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης.
«Κάποιες φορές η ζωή τα φέρνει έτσι, που πρέπει να πάρεις μια απόφαση για το μέλλον σου. Μέχρι τώρα προσπάθησα να συνδυάσω το ποδόσφαιρο με το διδακτορικό μου. Όταν, όμως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου δεν είχα άλλη επιλογή. Έτσι πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Πραγματικά ήταν μια δύσκολη απόφαση. Δεν το ήθελα, αλλά δεν γίνονταν διαφορετικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΑΡΗ, μια μεγάλη ομάδα, που μου έδωσε την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ομάδα και τον υπέροχο κόσμο της», δήλωσε ο Φυσέκης.
Ο Γιάννης Φυσέκης μετέβη σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου και πριν από την προπόνηση αποχαιρέτησε το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας και τους συμπαίκτες του.
Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ εύχεται στον Γιάννη Φυσέκη κάθε επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά βήματα της ζωής του».

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου