Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Nίκη του Εθνικού Aλεξανδρούπολης επί του Άλεξ

Σε φιλική αναμέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> της Αλεξανδρούπολης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε του Άλεξ με 4-0.


Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό τεστ για τον Εθνικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, στα πλαίσια της οποίας θα υποδεχθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου την Κοζάνη, ενώ η ομάδα του Άλεξ συνεχίζει την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Ο προπονητής του Εθνικού ξεκίνησε τον αγώνα με τον Βογιατζή κάτω από τα δοκάρια, τους Αμπραχαμιάν και Καρασερίδη στα άκρα της άμυνας, και τους Κομεσίδη και Σακαλάκη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Πιλτικάκης και Κριεζής έπαιξαν στα χαφ, Ρομάριο και Κυριζάκης στα πλάγια και οι Καραπατσιάς και Ερκάν στην επίθεση.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Άλεξ, Γιάννης Αναστασιάδης παρέταξε τον Γκιγκούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ατματζίδη και Θώδη στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Δαλή και Κολγκέκα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Οι Μαμρικισβίλι και Λυπίτκας έπαιξαν στο κέντρο, οι Καλομπρατσίδης και Μουχτάρης στα πλάγια και ο Καλαϊτζίδης σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον προωθημένο Αγγελακάκη.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε από τον Εθνικό στο πέμπτο λεπτό της συνάντησης, με το σουτ του Κυριζάκη, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 13' το σουτ του Ρομάριο απέκρουσε ο Γκιγκούδης, ενώ το ίδιο συνέβη και στο σουτ του Κριεζή στο 19ο λεπτό. Στο 28' ο Βογιατζής απέκρουσε το σουτ του πρώην επιθετικού του Εθνικού, Αγγελακάκη. Στο 32' ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ερκάν μετά από σέντρα του Ρομάριο. Στο 38' ο Εθνικός διπλασίασε τα τέρματά του με αυτογκόλ του Δαλή με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρομάριο. Στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης το Άλεξ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν το σουτ του Μουχτάρη απέκρουσε ο Βογιατζής και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Καλομπρατσίδη πέρασε άουτ. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους το σουτ του προωθημένου Δαλή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλαϊτζίδη, πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Εθνικού χρησιμοποίησε μία δεύτερη ενδεκάδα, ενώ ο ομόλογός του στο Άλεξ έβαλε σταδιακά στον αγώνα όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του, με εξαίρεση τον Αρμάντο. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, το σουτ του Αγγελακάκη κατέληξε άουτ. Στο 55' μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Εθνικού, ο Τσέκος με σουτ, μετά από πάσα του Μαμούτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Τσορμπατζίδη πέρασε άουτ. Στο 65' ο Τσέκος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Στο 68ο λεπτό το σουτ του Μαμρικισβίλι μπλόκαρε ο Συριτούδης και στο 80' το σουτ του Τορομανίδη κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Γκιγκούδη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σημίδης με βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κίτσο Κ.

Άλεξ: Γκιγκούδης, Ατματζίδης (72' Κυζιρίδης), Θώδης, Δαλής (55' Πουλουτίδης), Κολγκέκα, Μαμρικισβίλι, Καλομπρατσίδης, Λυπίτκας, Μουχτάρης, Καλαϊτζίδης (75' Παπαχρήστου), Αγγελακάκης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Βογιατζής, Αμπραχαμιάν, Καρασερίδης, Κομεσίδης, Σακαλάκης, Πιλτικάκης, Ρομάριο, Κριεζής, Ερκάν, Καραπατσιάς, Κυριζάκης.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Μπαρμπαγιάννης, Τορομανίδης, Τσέκος, Παρασκευάς, Γωνιάδης, Μαμούτ, Πελτέκης, Τσορμπατζίδης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου