Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η συνέντευξη Τύπου του Run Greece Aλεξανδρούπολης

Οι συνδιοργανωτές του RUN GREECEΑλεξανδρούπολης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο νέο Νομαρχείο, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα δρόμου πόλης, 5 και 10 χλμ και 600μ για παιδιά δημοτικού.


Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Αλεξ/πολης Γιάννης Βαταμίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα και Αντιπρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Κώστας Πατερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακεδ.Θράκης Πασχάλης Μπούμπας, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σάββας Νικολαίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Κουτουζός, ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού, της WIND, Θεοκράτης Ιωαννίδης και η Πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν.Έβρου «Συνεχίζω» Τασούλα Σπυρίδου.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη σημασία του αγώνα για την πόλη και τον πληθυσμό της και την πίστη για την επιτυχία του, φτάνοντας τον φετινό στόχο των 2700 δρομέων (πέρυσι συμμετείχαν 1800 δρομείς).
Τα αποτελέσματα του αγώνα, όπως ανέφεραν οι ομιλητές είναι πολλαπλά:
Ενεργοποίηση του πληθυσμού σε αθλητικές δράσεις.
Δημιουργία αθλητικής συνήθειας, με την δια βίου άσκηση.
Ένταξη κυρίως παιδιών σε οργανωμένο αθλητισμό, μέσω σωματείων.
Επίτευξη ατομικών στόχων και ρεκόρ, μιας και όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν στο τέλος του αγώνα σκορ-αποτέλεσμα.
Προβολή της πόλης μέσω ΜΜΕ και δημόσιας τηλεόρασης.
Οικονομική ένεση στην πόλη, με την παρουσία περίπου 1000 επισκεπτών.
Δημιουργία γέφυρας φιλίας με τους γειτονικούς λαούς Τουρκίας, Βουλγαρίας, με αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα.
Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ συνεργαζόμενων φορέων, σωματείων και εθελοντικών ομάδων της περιοχής, για την επιτυχία του αγώνα.
Συνεισφορά του μεγάλου χορηγού, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (φέτος θα βοηθηθεί οικονομικά ο σύλλογος καρκινοπαθών ΣΥΝΕΧΙΖΩ (πέρυσι είχε ενισχυθεί ο σύλλογος αυτιστικών παιδιών, Άγιος Βασίλειος).
Από όλους τους ομιλητές τονίσθηκε η μεγάλη συμβολή του ΜΓΣ Εθνικoύ Αλεξ/πολης, στην οργάνωση του αγώνα, καθώς και της Τροχαίας στην λειτουργία του, ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής ζήτησε από τους πολίτες-οδηγούς, κατανόηση μιας και σε όλη τη διαδρομή του αγώνα δεν θα επιτρέπεται η χρήση του κεντρικού και παραλιακού δρόμου, το πρωί της 27/9.

Θυμίζουμε ότι οι εγγραφές συνεχίζονται έως και τις 23/9, το πρωί 10-1μμ στα γραφεία του Εθνικού (Πλατεία Πολυτεχνείου) και το απόγευμα 5-7μμ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Όσοι εγγραφούν έως τις 16/9 θα δουν το ονοματεπώνυμο τους, γραμμένο κάτω από τον αριθμό.

Ο ρουχισμός του αγώνα θα δοθεί την παραμονή 26/9 στο ισόγειο του Νέου Νομαρχείου.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου