Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Χαραλαμπίδης: ''Στόχος η άνοδος στην Α2''

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι (28-28) με τον Απόλλωνα στη Σταυρούπολη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου της Β' Εθνικής.



Ο Άκης Χαραλαμπίδης δήλωσε στα <<Γήπεδα του Έβρου>> για το αποτέλεσμα στο χθεσινό παιχνίδι: <<Όπως το περιμέναμε, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μία καλή ομάδα. Ξεκινήσαμε δυνατά και είχαμε τον έλεγχο σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελείωσε με τρία γκολ διαφορά υπέρ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας ισοφαρίσει και να μας ξεπεράσει στο σκορ, αλλά με καλή αμυντική λειτουργία ισοφαρίσαμε και περάσαμε ξανά μπροστά. Δυστυχώς, δεν κρατήσαμε το προβάδισμα και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι εντός έδρας, στο οποίο θα θέλαμε από τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης να μας βοηθήσει για να φτάσουμε στη νίκη>>.

Αναφερόμενος στην παρουσία της ομάδας στο συγκεκριμένο όμιλο και τους στόχους της για τη φετινή σεζόν, σημείωσε: <<Αν και δεν έχουμε ακριβή εικόνα για όλες τις ομάδες, ξέρουμε ότι είναι ένας δύσκολος όμιλος και το ότι ξεκινάμε με -2 βαθμούς δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση. Θέλουμε όμως να ανεβούμε στην Α2 και θα δώσουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε αυτό το στόχο>>.

Για το επίπεδο του χάντμπολ στην Ελλάδα σχολίασε: <<Το handball είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό και αναπτύσσεται συνέχεια. Σκεφτείτε ότι είναι το πρώτο ή δεύτερο άθλημα (πίσω από το ποδόσφαιρο) σε πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα, στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις σκανδιναβικές χώρες, με γεμάτα γήπεδα στα οποία δε βρίσκεις εισιτήριο. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε. Σ' αυτό έχει συμβάλει η οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπως επίσης και πολλές λανθασμένες επιλογές και η αδιαφορία τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά, το άθλημα είχε διακρίσεις και επιτυχίες. Φανταστείτε να είχαμε και σωστή ανάπτυξη και προώθηση>>.

Τέλος, για την Ομοσπονδία ανέφερε: <<Στη δική μας περίπτωση, η Ομοσπονδία πήρε τη σωστή απόφαση. Δημιούργησε ένα μεγάλο όμιλο και όχι ένα όμιλο Β' Εθνικής με τρεις μόλις ομάδες. Επέλεξε το συμφέρον του αθλήματος και όχι το συμφέρον συγκεκριμένων ομάδων. Μπράβο της γι' αυτό. Επίσης, πολύ καλή η κίνηση είναι η συμφωνία με την ΕΡΤ για την προβολή παιχνιδιών της Α1 Ανδρών. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια και να προβάλλονται και παιχνίδια της Α1 Γυναικών. Δε γίνεται όμως οι ομάδες να πληρώνουν για όλα. Διαιτητές, γραμματεία και από φέτος και τη μεταφορά των διαιτητών. Καταλαβαίνω ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά πρέπει να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση. Πόσο θα αντέξουν οι ομάδες; Το ποιο σημαντικό όμως για μένα είναι η ανάπτυξη του αθλήματος. Οι τελικές φάσεις των πανελληνίων ηλικιακών πρωταθλημάτων θα πρέπει να καλύπτονται από την ομοσπονδία. Είναι απαράδεκτο να μη συμμετέχουν ομάδες για οικονομικούς λόγους. Η ανάπτυξη του αθλήματος προϋποθέτει να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο άθλημα που αγαπάμε>>.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου