Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ήττα στο τάι μπρέικ για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι με πολλές εναλλαγές και ανατροπές στο σκορ, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, η Νίκη Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε με 3-2 από το Ανατόλια στο Κλειστό Γυμναστήριο <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>> της Αλεξανδρούπολης.


Η ομάδα του Ιπποκράτη Δήμητσα, η οποία βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς, κατέκτησε το πρώτο σετ, έχασε το δεύτερο και το τρίτο, κέρδισε το τέταρτο οδηγώντας τον αγώνα στο τάι μπρέικ, όπου ηττήθηκε με 11-15. Το συγκρότημα του Σωκράτη Τζιουμάκα συγκατοικεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με τον Καμπανιακό και το Ναύαρχο Βότση έχοντας 16 βαθμούς.



Οι αθλήτριες της Νίκης μπήκαν δυνατά και με ενθουσιασμό στο παιχνίδι καταφέρνοντας να προηγηθούν με 7-4 και στη συνέχεια με 14-8, γεγονός που οδήγησε τον προπονητή του Ανατόλια να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, οι φιλοξενούμενες, χάρη στο σερβίς της Χαλιαμπάλια, που δυσκόλεψε την υποδοχή της Νίκης, ''έτρεξαν'' ένα σερί 8-0 και προηγήθηκαν με 14-16. Με επίθεση της Καράμπαλη, η Νίκη μείωσε στον πόντο (15-16), αλλά το Ανατόλια ξέφυγε με τρεις πόντους (15-18) με τον προπονητή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης να καλεί τάιμ άουτ. Το Ανατόλια διεύρυνε στη συνέχεια το προβάδισμά του στους τέσσερις πόντους (16-20), αλλά η Νίκη κατάφερε με ένα σερί 4-0 να ισοφαρίσει σε 20-20 με επίθεση της Νικολαΐδου και στη συνέχεια να περάσει μπροστά με 22-21 με επίθεση της Καλογερόπουλου. Το διπλό μπλοκ της Νίκης στη Χοτοκουρίδου έκανε το 23-21, με νέο μπλοκ της Νικολαΐδου στην Παππά έγινε το 24-21, η Χαλιαμπάλια μείωσε σε 24-22, αλλά η Νικολαϊδου με νέο πόντο διαμόρφωσε το 25-22 για το 1-0 της Νίκης.





Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς ιδανικό τρόπο για τη Νίκη, που προηγήθηκε με 4-0 με μπλοκ της Καράμπαλη, κάτι που ανάγκασε τον Σωκράτη Τζιουμάκα να πάρει τάιμ άουτ. Η Νίκη βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 7-4, αλλά το Ανατόλια με συνεχόμενους άσους της Καλπάκη έκανε ένα σερί 5-0 για να περάσει μπροστά με 7-9. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι το 14-14, όταν οι φιλοξενούμενους προηγήθηκαν και πάλι με 14-17 με ένα νέο σερί 3-0. Το Ανατόλια διατήρησε και διεύρυνε το προβάδισμά του (16-21, 17-24) και έφτασε στο 20-25 και στην ισοφάριση.



Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τη Νίκη, καθώς προηγήθηκαν με 1-6. Μετά το τάιμ άουτ του Ιπποκράτη Δήμητσα, οι αθλήτριες της Νίκης ''έτρεξαν'' ένα σερί 5-0 φτάνοντας στην ισοφάριση σε 6-6 με μπλοκ της Καράμπαλη. Κατόπιν, το Ανατόλια ξέφυγε με τρεις πόντους (7-10) με τη Νίκη να ισοφαρίζει με την Καράμπαλη σε 11-11 και να περνά μπροστά στο σκορ με επίθεση της Καρακύκλα (13-12). Το Ανατόλια ισοφάρισε σε 15-15 και με τέσσερις αναπάντητους πόντους προηγήθηκε με 15-19. Οι φιλοξενούμενες διεύρυναν το προβάδισμά τους στους επτά (17-24) με τη Νίκη να καταφέρνει να μειώσει με ένα σερί 3-0 σε 20-24. Με το σκορ στο 20-24 το Ανατόλια έκανε την επίθεση με το διαιτητή να δείχνει αρχικά άουτ δίνοντας τον πόντο στη Νίκη, αλλά κατόπιν συνεννόησης με το δεύτερο, έδωσε μπλοκ άουτ και τον πόντο στο Ανατόλια για να διαμορφωθεί το 20-25.



Στο τέταρτο σετ το Ανατόλια προηγήθηκε με 4-6, η Νίκη ισοφάρισε σε 6-6, αλλά οι φιλοξενούμενες πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ (6-8). Το Ανατόλια διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 14-16, καθώς οι αθλήτριες της Νίκης με ένα εντυπωσιακό σερί 6-0 προηγήθηκαν με 20-16. Οι φιλοξενούμενες με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στον πόντο (22-21) με επίθεση της Χοτοκουρίδου. Οι αθλήτριες της Νίκης με δύο σερί πόντους έφτασαν σε σετ μπολ (24-21), αλλά το Ανατόλια με επίθεση άουτ της Καράμπαλη, ''πιαστό'' της Κωνσταντινίδου και άσο της Καρατησίδου έφτασε στην ισοφάριση σε 24-24. Οι αθλήτριες του Ιπποκράτη Δήμητσα διατήρησαν τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή τους, καθώς με επίθεση της Καράμπαλη και ''πιαστό'' της Παππά κατέκτησαν το σετ με 26-24 οδηγώντας τον αγώνα στο τάι μπρέικ.


Στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε να προηγηθεί με 3-1, με το Ανατόλια να ισοφαρίζει σε 3-3. Η Καλογεροπούλου έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στη Νίκη (6-4), αλλά οι φιλοξενούμενες με ένα σερί 6-0 ξέφυγαν με τέσσερις πόντους (6-10). Με πόντους της Καράμπαλη η Νίκη μείωσε στον πόντο (11-12), αλλά το Ανατόλια με δύο πόντους της Χοτοκουρίδου και έναν της Χαλιαμπάλια έφτασε στο 11-15 και στη νίκη.


Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Mαρκάτσας και Καϊτατζής, για ορισμένες υποδείξεις των οποίων διαμαρτυρήθηκε η Νίκη Αλεξανδρούπολης.


Την επόμενη αγωνιστική η Νίκη Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ποσειδώνα Βέροιας.


Νίκη Αλεξανδρούπολης: Καλογεροπούλου, Βενέτη, Νικολαϊδου, Καρακύκλα, Καράμπαλη, Χαρισιάδου, (λ) Λυμπεροπούλου/ Πρόκτερ, Κωνσταντινίδου, Λαμπρίδου, Αργύρη, Νικολάου

Ανατόλια: Χαλιαμπάλια, Καλπάκη, Καρατησίδου, Χοτοκουρίδου, Παππά, Παφίλη, (λ) Ρεϊζογλου/Μπίγγα Ε., Μπίγγα Κ., Κωτούλα

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου