Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ήττα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην Κοζάνη

Στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε στην Κοζάνη την τοπική ομάδα και γνώρισε την ήττα με 1-0.



Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στο ντεμπούτο του Σάββα Καρυπίδη στον πάγκο και στην επιστροφή του επιθετικού Νίκου Γκαϊδατζή, μετά την εξάμηνη παρουσία του στη Δόξα Δράμας, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37ο λεπτό και στη συνέχεια πίεσε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Σιμτσάκη στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης.
 

Στο τρίτο λεπτό της συνάντησης, η μπάλα κατέληξε άουτ στην κεφαλιά του Τζιάλλα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της Κοζάνης στον Πελτέκη, μετά από πάσα του Τορομανίδη. Στο 37ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με κεφαλιά του Γιάννη Τσικόπουλου μετά από σέντρα του Δινοβίτση. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα κατέληξε άουτ στο σουτ του Γκαϊδατζή από πλεονεκτική θέση.

Στο 63ο λεπτό το σουτ του Τζιάλλα δε βρήκε στόχο. Στο 75' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ηλία με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 89ο λεπτό ο Εθνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Σιμτσάκη (αντικατέστησε τον Μαμούτ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα), και τη μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Νομικού και να απομακρύνεται σε κόρνερ. Ο Γωνιάδης ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ και η κεφαλιά του Κυριζάκη, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα στο 73' στη θέση του Πελτέκη, πέρασε άουτ, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0.

Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έμεινε στους 15 βαθμούς, ενώ η Κοζάνη ανέβηκε στους 19 και βρίσκεται στην ενδέκατη θέση μαζί με την ΑΠΕ Λαγκαδά.

Την επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένος ο αγώνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την FC Serres, ο οποίος ματαιώνεται λόγω αποχώρησης της ομάδας των Σερρών από το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στις 24 Ιανουαρίου, όταν και θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>>. Από την πλευρά της η Κοζάνη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Εορδαϊκό στο ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Χιώτης του συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους κ. Μάναση και Σταφυλά.

Κοζάνη: Νομικός, Δινοβίτσης, Τραυλός, Τάχιας, Αλιατίδης, Ηλίας, Τσικόπουλος Ι. (60' Βαρότσης), Πετράκος, Τζιάλλας (66' Βουτσιώτης), Παπαδόπουλος Δ., Χαματάϊ (80' Τσικόπουλος Η.)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Τσορμπατζίδης, Χελιδώνης, Πελτέκης (73' Κυριζάκης), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (80' Κριεζής), Γωνιάδης, Μαμούτ (60' Σιμτσάκης)

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου