Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Eθνικός Αλεξανδρούπολης-Καμπανιακός 0-1

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση στη μάχη της παραμονής του στην κατηγορία ο Eθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκε τον Καμπανιακό στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> και γνώρισε την ήττα με 0-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Σάββα Καρυπίδη παρέμεινε στους 21 βαθμούς και βρίσκεται σε απόσταση έξι βαθμών από την ένατη θέση, στην οποία συγκατοικούν ο Εθνικός Αγιονερίου και η Κοζάνη. Από την πλευρά του το συγκρότημα της Χαλάστρας ανέβηκε στους 31 βαθμούς και ισοβαθμεί στην έβδομη θέση με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.





Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα σημειώθηκε με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, όταν ο Κατρανίτσας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σιμιτσάκης ''έπιασε'' την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Σταυρόπουλος επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να έχει την ίδια κατάληξη. Στο 20' το ''χλιαρό'' σουτ του Πάλλα δεν ανησύχησε τον Καλαϊτζίδη. Στο 28ο λεπτό ο Θεοδωράκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκαϊδατζής έκανε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Σιμτσάκη δε βρήκε στόχο. Στο 40ο λεπτό ο Καμπανιακός άνοιξε το σκορ και σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με εκτέλεση πέναλτι του Κουντουρά, το οποίο κέρδισε ο Σταυρόπουλος σε μαρκάρισμα του Πελτέκη. Στο 44' η μπάλα κατέληξε άουτ στο σουτ του Γωνιάδη. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Γκαϊδατζής βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Ρακαβίνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.



Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης άσκησε πίεση στην άμυνα του Καμπανιακού προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες, που δημιούργησε. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Υφαντίδη επιχείρησαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και παράλληλα να απειλήσουν την εστία του Καλαϊτζίδη με αντεπιθέσεις. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στην επανάληψη σημειώθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 53', όταν ο Μπάλιος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Εθνικού και έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα του Καμπανιακού ο Πελτέκης με πλασέ από τη μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Κηπουρό. Στο 67' ο νεοεισελθών Κυριζάκης τροφοδότησε τον Γωνιάδη, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων. Στο 73ο λεπτό ήταν η σειρά του Καμπανιακού να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Σταυρόπουλου, ο Χρήστου, που είχε περάσει στον αγώνα δύο λεπτά νωρίτερα, έκανε την κεφαλιά, με τον Καλαϊτζίδη να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 87ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σαπανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 89' η μπάλα κατέληξε άουτ στο σουτ του Σιμτσάκη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δύο από τις αλλαγές του Εθνικού συνεργάστηκαν, με τον Μαμούτ να κάνει τη σέντρα και τον Κυριζάκη να ''πιάνει'' την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Στην τελευταία προσπάθεια του Εθνικού να φτάσει στην ισοφάριση, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ στο σουτ του Κατρανίτσα στο 93'.


Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, ενώ ο Καμπανιακός υποδέχεται τον Εορδαϊκό.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Δρακίδης του συνδέσμου Θράκης με βοηθούς τους κ. Τζιώτζιο και Γκιόση του ίδιου συνδέσμου.



Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς (76' Μαμούτ), Δούπας, Τορομανίδης, Πελτέκης (61' Κυριζάκης), Γκαϊδατζής, Σιμτσάκης, Θεοδωράκης (68' Χελιδώνης), Γωνιάδης

Καμπανιακός: Κηπουρός, Γαβανάς, Αλμπάνης, Δουρμούσης, Ρακαβίνας, Τοντόροφ, Σταυρόπουλος, Σαπανίδης, Πάλλας (71' Χρήστου), Κουντουράς (64' Ιατρού), Μπάλιος (84' Τρικαλινός)

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου