Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Θύελλα Φιλώτα 0-0

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης Κυριακής επί του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τη Θύελλα Φιλώτα στο <<Φώτης Κοσμάς>> στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται πλέον στην δέκατη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς και σε απόσταση έξι βαθμών από τον ένατο Εθνικό Αγιονερίου, που επικράτησε χθες με 0-2 στην έδρα του Ηρακλή Αμπελοκήπων και έφτασε τους 31 βαθμούς, στους οποίους παρέμεινε το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος μετά την ήττα του με 2-1 από τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαΐδα. Η ομάδα του Φιλώτα έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην δέκατη τέταρτη θέση μετά την εντός έδρας ήττα του Ηρακλή Αμπελοκήπων, ο οποίος έμεινε στους 21 και υποχώρησε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Oι ποδοσφαιριστές του Σάββα Καρυπίδη είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες, που δημιούργησαν. Από την πλευρά της η ομάδα του Φιλώτα επιχείρησε να διαφυλάξει τα νώτα της και παράλληλα να απειλήσει την εστία του Καλαϊτζίδη με αντεπιθέσεις.


Στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δημιούργησε τρεις αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κοντογουλίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί για την άμυνα του Εθνικού στην εκπνοή του πρώτου μέρους με την ευκαιρία του Θεοδουλίδη. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Γκαϊδατζής μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή της Θύελλας Φιλώτα και επιχείρησε το σουτ από τη δεξιά πλευρά, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 17' ο Γωνιάδης έκανε τη σέντρα για τον Γκαϊδατζή, ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοντογουλίδη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Πελτέκης έκανε το σουτ, το οποίο μπλόκαρε πέφτοντας στη δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της ομάδας του Φιλώτα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου ο Θεοδουλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, έπειτα από λάθος του Τσαμουρλίδη και έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.


Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η ροή του αγώνα με τον Εθνικό να έχει ως καλύτερη στιγμή την κεφαλιά του Τσαμουρλίδη στο 84ο λεπτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 67' με την προβολή του Μπαστάνη Θ. από το ύψος της μικρής περιοχής. Ειδικότερα, δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Θεοδωράκης έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 67ο λεπτό και στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Θύελλας Φιλώτα στον αγώνα, ο Θεοδουλίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπαστάνης Θ. την προβολή από κοντά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Ο Εθνικός απάντησε στην ευκαιρία της Θύελλας Φιλώτα στο 84', όταν ο Γωνιάδης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Τσαμουρλίδης έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοντογουλίδη. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, που σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπαστάνης Γ. έκλεψε τη μπάλα από τον Κυριζάκη και έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, το οποίο βρήκε τον Καλαϊτζίδη σε ετοιμότητα, που έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.


Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας και η Θύελλα Φιλώτα υποδέχεται τον Εορδαϊκό στο ντέρμπι της Δυτικής Μακεδονίας.



Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τρακαλιάνης του συνδέσμου Σερρών, με βοηθούς τους κ. Γκαϊντατζή (Σερρών) και Κουβαλάκη του συνδέσμου Δράμας.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Αμπραχαμιάν (81' Τσορμπατζίδης), Πελτέκης (78' Κυριζάκης), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής, Θεοδωράκης (61' Μαμούτ), Γωνιάδης


Θύελλα Φιλώτα: Κοντογουλίδης Α., Σπηλιώτης, Κοντογουλίδης Δ., Πιριτσάους, Τακίδης, Παπαγεωργίου, Θεοδουλίδης, Γιακουμής (81' Ελευθεριάδης), Μπαστάνης Γ., Στεφανίδης, Μπαστάνης Θ.



Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου