Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 65-55

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης, καθώς επικράτησε με 65-55 της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.


Η ομάδα του Γιώργου Κανδύλη σημείωσε την ένατη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και έφτασε τους 24 βαθμούς. Από την πλευρά του το συγκρότημα του Μάριου Ξανθίδη γνώρισε την ενδέκατη ήττα του και έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 19 βαθμούς όντας στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.



Η σημερινή αναμέτρηση είχε συναρπαστική εξέλιξη στα τελευταία λεπτά, καθώς ο τυπικά γηπεδούχος Εθνικός Αλεξανδρούπολης με μεγάλη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και ευστοχία από την περιφέρεια κατάφερε να προηγηθεί με είκοσι πόντους (43-23) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, με την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης να πραγματοποιεί αντεπίθεση διαρκείας και να μειώνει στους τέσσερις πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος με τρίποντο του Γιαβρίδη (59-55). Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τρίποντο του Κώστα Σιταρίδη και τρεις πόντους του Φυσέκη ''έτρεξε'' ένα σερί 6-0 στο τελευταίο λεπτό και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα φτάνοντας στο τελικό 65-55.



Στο ξεκίνημα του αγώνα η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης πήρε προβάδισμα στο σκορ με 4-9 με έξι πόντους του Αγγέλου. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απάντησε με ένα σερί 7-0 χάρη σε πέντε πόντους του Θεολογίδη και δίποντο του Παπαλαμπίδη, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή της Ολυμπιάδας να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Λανόπουλος ισοφάρισε σε 11-11, οι Οικόνομου και Κώστας Σιταρίδης με δύο δίποντα έκαναν το 15-11, ο Σπύρος Χατέλος με μία εύστοχη βολή μείωσε σε 15-12, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με δίποντο του Οικονόμου, που διαμόρφωσε το 17-12 υπέρ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.



Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Δουρδούλη, το οποίο έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στον Εθνικό (20-12). Η Ολυμπιάδα απάντησε άμεσα και μείωσε σε 20-17 με πέντε συνεχόμενους πόντους του Βαλασίδη. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Εθνικού να τρέξει ένα σερί 5-0 και να προηγηθεί με 25-17 με τρίποντο του Οικονόμου. Ο Θεμελάκης μείωσε σε 25-19, ο Οικονόμου έκανε το 27-19 και ο Φυσέκης με δίποντο έδωσε για πρώτη φορά στην ομάδα του διψήφια διαφορά στο σκορ (29-19). Ο Δημήτρης Χατέλος μείωσε σε 29-21, για να ακολουθήσουν τρία συνεχόμενα τρίποντα του Εθνικού από τους Θεολογίδη, Φωτιάδη και Δουρδούλη, με τα οποία ο Εθνικός προηγήθηκε με 38-21. Ο Γιαβρίδης με δίποντο διαμόρφωσε το 38-23, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.



Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ο Εθνικός έκανε ένα σερί 5-0 ανεβάζοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (43-23), μετά από δίποντο του Φυσέκη και τρίποντο του Οικονόμου. Ο Κελεπεκίδης απάντησε άμεσα στο τρίποντο του Οικονόμου μειώνοντας σε 43-26 για την Ολυμπιάδα. Ο Δημήτρης Σιταρίδης έκανε το 45-26, για να ακολουθήσει ένα σερί 5-0 από την ομάδα του Μάριου Ξανθίδη, με το οποίο η Ολυμπιάδα μείωσε σε 45-31, γεγονός που ανάγκασε τον Γιώργο Κανδύλη να καλέσει τάιμ άουτ. Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ το σερί της Ολυμπιάδας συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα τη μείωση του σκορ στο 45-35 μετά από δίποντα των Λανόπουλου και Δημήτρη Χατέλου. Με δίποντο του Φυσέκη έγινε το 47-35 και ο Αγγελίδης με τρίποντο έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους μειώνοντας σε 47-38, που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.



Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο του Οικονόμου, με το οποίο ο Εθνικός προηγήθηκε με 50-38. Ο Αγγελίδης μείωσε σε 50-40, ο Φυσέκης έκανε το 52-40, για να μειώσει ο Βαλασίδης με δίποντο σε 52-42. Με δίποντο του Δουρδούλη ο Εθνικός προηγήθηκε με 54-42 και ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές του Δελχανίδη για το 54-44. Με καλάθι και φάουλ του Γιαβρίδη η Ολυμπιάδα μείωσε σε 54-47 στο 36'. Ο Κώστας Σιταρίδης με τρίποντο έδωσε και πάλι διψήφια διαφορά στον Εθνικό (57-47) για να ακολουθήσει δίποντο του Βαλασίδη για το 57-49. Φυσέκης και Θεολογίδης σημείωσαν από μία εύστοχη βολή για το +10 του Εθνικού (59-49). Ο Βαλασίδης με τρίποντο μείωσε σε 59-52 για την Ολυμπιάδα και ο Γιαβρίδης με νέο τρίποντο έκανε το 59-55 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Κώστας Σιταρίδης με τρίποντο σαρανταέξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα επτά πόντων στον Εθνικό (62-55) για να ακολουθήσουν τρεις πόντοι του Φυσέκη στα τελευταία εικοσιπέντε δευτερόλεπτα, με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 65-55 υπέρ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.


Πρώτος σκόρερ για τον Εθνικό ήταν ο Οικονόμου, που σημείωσε 15 πόντους και τον ακολούθησαν οι Θεολογίδης και Φυσέκης, οι οποίοι πέτυχαν 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για την Ολυμπιάδα πρώτος σκόρερ ήταν ο Βαλασίδης με 12, ο Γιαβρίδης σημείωσε έντεκα και ο Αγγελίδης εννιά.


Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Ντούρας και Παρασίδης.


Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τους Πάνθηρες Καβάλας, ενώ η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει τον Αρίωνα Ξάνθης.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Σιταρίδης Δ. 2, Σιταρίδης Κ. 8, Οικονόμου 15, Δουρδούλης 9, Φωτιάδης 5, Παυλίδης, Θεολογίδης 13, Ανδρολούδης, Δαλακούρας, Δεληδήμος, Φυσέκης 11, Παπαλαμπίδης 2


Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης: Χατέλος Δ. 2, Καλεντζής, Λανόπουλος 4, Γιαβρίδης 11, Αγγέλου 6, Χατέλος Σ. 1, Αγγελίδης 9, Θεμελάκης 2, Κελεπεκίδης 3, Βαλασίδης 12, Δελχανίδης 5, Τσουρνακάκης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου