Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Eθνικός Αλεξανδρούπολης-Έβρος Σουφλίου 0-2

O Έβρος Σουφλίου επικράτησε του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> της Αλεξανδρούπολης σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης παρέμεινε στους 25 βαθμούς και βρίσκεται εννιά βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο σύλλογος του Σουφλίου ανέβηκε στους 17 βαθμούς όντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δημιούργησε πολλές αξιόλογες ευκαιρίες, τις οποίες δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ, με τον τερματοφύλακα του Έβρου Σουφλίου να πραγματοποιεί παράλληλα εντυπωσιακή εμφάνιση και να διατηρεί ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος ο Έβρος Σουφλίου, που είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 40ο λεπτό λόγω της αποβολής του Χελιδόνη με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ευφραιμίδη, κατόρθωσε να αξιοποιήσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των μεσοεπιθετικών του στην κόντρα επίθεση, να σκοράρει δύο φορές μέσα σε διάστημα τριών λεπτών και να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης.


Η σημερινή αναμέτρηση ξεκίνησε με ευκαιρία για την ομάδα του Σουφλίου και συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό, όταν ο Εμρέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Δούπα και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε την πρώτη ευκαιρία της στον αγώνα, με το σουτ του Κυριζάκη, το οποίο απέκρουσε ο Μπινόπουλος. Στο 14' ο Γκαϊδατζής βρέθηκε απέναντι από τον Μπινόπουλο και πάσαρε στον Κυριζάκη, ο οποίος σούταρε με τον τερματοφύλακα του Σουφλίου να αποκρούει και στην επαναφορά της μπάλας ο Γκαϊδατζής έκανε νέο σουτ, το οποίο επίσης εξουδετέρωσε ο Μπινόπουλος. Στο 35ο λεπτό ο Γκαϊδατζής έκανε την παράλληλη πάσα στον Γωνιάδη, ο οποίος πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα του Σουφλίου να βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα αποκρούοντας τη μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χελιδόνη με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ευφραιμίδη. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Γωνιάδης επιχείρησε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως και το πρώτο, με ευκαιρία για την ομάδα του Σουφλίου, όταν στο 52' ο Μερτίκας πάσαρε για τον Χιζανασβίλι, ο οποίος έκανε το πλασέ, το οποίο απέκρουσε ο Καλαϊτζίδης και στη συνέχεια της φάσης ο Ζυγκερίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει ξανά. Στο 63ο λεπτό της συνάντησης ο Ζυγκερίδης απείλησε την εστία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με το πλασέ, που επιχείρησε, και απέκρουσε με τα πόδια ο Καλαϊτζίδης. Στο 69' ο Κατρανίτσας εκτέλεσε φάουλ για τον Εθνικό, το οποίο χτύπησε στο τείχος και στην επαναφορά της μπάλας ο Θεοδωράκης ''έπιασε'' το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Πιλτικάκης έκανε το πλασέ, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπινόπουλος. Στο 78ο λεπτό ο Τζελέπης, που είχε περάσει στον αγώνα τρία λεπτά νωρίτερα στη θέση του Μερτίκα, πάσαρε στον Δραγανίδη, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Καλαϊτζίδη. Στο επόμενο λεπτό ο Έβρος Σουφλίου άνοιξε το σκορ, όταν ο Εμρέ έκανε τη σέντρα και ο Δραγανίδης με πλασέ νίκησε τον Καλαϊτζίδη κάνοντας το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν, καθώς ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Έβρου Σουφλίου, Δραγανίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο δημιουργός του πρώτου γκολ, Εμρέ διπλασίασε με σουτ τα τέρματα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Στο 85ο λεπτό δύο από τις αλλαγές του Εθνικού συνεργάστηκαν, όταν ο Πιλτικάκης έκανε τη σέντρα και ο Σιμτσάκης την προβολή, με τον Μπινόπουλο να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα και στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο Κατρανίτσας εκτέλεσε το φάουλ και ο τερματοφυλάκας του Έβρου Σουφλίου απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του αποκρούοντας τη μπάλα στην αριστερή του γωνία.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Έβρου, με βοηθούς τους κ. Βασιλόπουλο και Τερζόπουλο του ίδιου συνδέσμου.


Την Κυριακή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Άρη και ο Έβρος Σουφλίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Καμπανιακό.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας (73' Κριεζής), Χελιδόνης, Κυριζάκης (55' Σιμτσάκης), Αμπραχαμιάν, Γκαϊδατζής (64' Πιλτικάκης), Θεοδωράκης, Γωνιάδης

Έβρος Σουφλίου: Μπινόπουλος, Μπάμνιος, Χατζάκος, Λειβαδιώτης (44' Πετκίδης), Λίτσιος, Χιζανασβίλι, Εμρέ, Δραγανίδης, Μερτίκας (75' Τζελέπης), Ευφραιμίδης, Ζυγκερίδης (90' Ζάχος)

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου