Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Kέρδισε τον Α.Σ. Γιάννενα και παρέμεινε στην Α2 η Νίκη Αλεξανδρούπολης!

Tην παραμονή της στην Α2 Γυναικών πανηγυρίζει η Νίκη Αλεξανδρούπολης, που επικράτησε εντός έδρας με 3-0 του Α.Σ. Γιάννενα, στο πλαίσιο της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρώτου υποομίλου του δευτέρου ομίλου του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Οι αθλήτριες του Ιπποκράτη Δήμητσα έφτασαν τους 18 βαθμούς και θα τερματίσουν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά της η ομάδα των Ιωαννίνων, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς (υποβιβάζονται δύο ομάδες και ο ουραγός Ηρακλής Ιωαννίνων έχει ήδη υποβιβαστεί) θα διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική την παραμονή της στην κατηγορία, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενήσει τον πέμπτο της βαθμολογίας Καμπανιακό. Ο Ποσειδώνας Βέροιας, που είναι στην έβδομη θέση, απέσπασε σήμερα ένα βαθμό από την πρωτοπόρο Ελπίδα Αμπελοκήπων, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας στο τάι μπρέικ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας τους 15 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας τον τέταρτο της βαθμολογίας Ναύαρχο Βότση.




Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής αναμέτρησης ήταν το μεγάλο πάθος, με το οποίο αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες για την παραμονή τους στην κατηγορία, όπως επίσης και οι πολλές όμορφες και μεγάλες σε διάρκεια φάσεις, που χάρισαν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους, οι οποίοι βρέθηκαν στο <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>>.



Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 5-5. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο η Νίκη Αλεξανδρούπολης ''έτρεξε'' ένα σερί 3-0 και προηγήθηκε με 8-5, χάρη σε άσο της Αργύρη, επίθεση της Χαρισιάδου και άσο της Καλογεροπούλου. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της ομάδας των Ιωαννίνων να κάνει το δικό της σερί 4-0 και να περάσει μπροστά με 8-9, μετά από πόντο της Τζαλαλή. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ μέχρι το 17-17, καθώς στη συνέχεια η Νίκη σημείωσε ένα σερί 3-0 με πόντους των Αργύρη, Χαρισιάδου και Καράμπαλη, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή των φιλοξενουμένων να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ ο Α.Σ. Γιάννενα μείωσε στον πόντο μετά από επίθεση της έμπειρης Παπάζογλου. Με δύο συνεχόμενους πόντους της Καραμπάλη η Νίκη ξέφυγε με 22-19, αλλά η ομάδα των Ιωαννίνων ισοφάρισε σε 22-22 με δύο πόντους της Παπάζογλου και άσο της Χατζηγιαννάκου, γεγονός που οδήγησε τον Ιπποκράτη Δήμητσα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι αθλήτριες της Νίκης διατήρησαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με επίθεση σε πρώτο χρόνο της Καρακύκλα, επίθεση άουτ της Παπάζογλου και άσο της Βενέτη κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-22.




Στην αρχή του δευτέρου σετ οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 1-3 με την Παπάζογλου στη θέση του σερβίς. Η Νίκη αντέδρασε άμεσα και ανέτρεψε το σκορ σε 4-3 μετά από διπλό μπλοκ στη Ντέρου. Η Χατζηγιαννάκου ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η ομάδα του Ιπποκράτη Δήμητσα ''έτρεξε'' ένα σερί 5-0 και ξέφυγε στο σκορ με 9-4, με πόντους των Αργύρη και Χαρισιάδου, εκμεταλλευόμενη παράλληλα τα λάθη των φιλοξενουμένων. Ο Α.Σ. Γιάννενα έκανε ένα σερί 3-0 με επιθέσεις της Ντέρου και μείωσε σε 9-7. Στη συνέχεια η Νίκη μετά από δύο συνεχόμενα λάθη των Κλούμπα και Χαρατζόγλου προηγήθηκε με 11-7, με τον προπονητή της ομάδας των Ιωαννίνων να καλεί τάιμ άουτ. Με ένα σερί 3-0 ο Α.Σ. Γιάννενα μείωσε στον πόντο (11-10) και στη συνέχεια ισοφάρισε αρχικά σε 12-12 και κατόπιν σε 13-13. Με επίθεση της Ντέρου, άσο της Χαράτζογλου και επίθεση της Παπάζογλου οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά στο σκορ με 13-16. Η Νίκη αντέδρασε άμεσα και μετέτρεψε το εις βάρος της 13-16 σε 17-16 με επίθεση της Καράμπαλη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 20-20, καθώς στη συνέχεια η Νίκη με πόντους των Καλογεροπούλου και Χαρισιάδου προηγήθηκε με 22-20. Η Ντέρου μείωσε σε 22-21, η Καλογεροπούλου έκανε το 23-21, η Παπάζογλου μείωσε σε 23-22, η Καράμπαλη οδήγησε τη Νίκη σε σετ μπολ (24-22), ο Α.Σ. Γιάννενα μείωσε με τη Ντέρου σε 24-23 και η Καράμπαλη διαμόρφωσε το 25-23 για το 2-0 της Νίκης Αλεξανδρούπολης.


Μετά το 0-3 του Α.Σ. Γιάννενα στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, η Νίκη ισοφάρισε άμεσα σε 4-4  και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 6-5 με πόντο της Χαρισιάδου. Με επίθεση της Πρόκτερ στο φιλέ ο Α.Σ. Γιάννενα ισοφάρισε σε 6-6, αλλά η Χαρισιάδου με δύο σερί πόντους έδωσε στη Νίκη το προβάδισμα με 8-6. Η Ντέρου μείωσε στον πόντο (8-7) με τη Χαρισιάδου να πετυχαίνει δύο νέους πόντους για το 10-7 της Νίκης. Κλούμπα και Χατζηγιαννάκου μείωσαν εκ νέου στον πόντο (10-9). Με τρεις συνεχόμενους πόντους της Καράμπαλη, που βρέθηκε σε μεγάλη επιθετικά ημέρα, η Νίκη ξέφυγε με 13-9 και στη συνέχεια με 14-9 με πόντο της Χαρισιάδου. Στη συνέχεια η Καράμπαλη με νέο πόντο έκανε το 15-10 με τις φιλοξενούμενες να ''τρέχουν'' ένα σερί 5-0 και να ισοφαρίζουν σε 15-15, μετά από πόντο της Ασημακίδου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 18-18. Με τρεις πόντους της Καράμπαλη και άσο της Χαρισιάδου η Νίκη προηγήθηκε με 22-18. Η Κλούμπα μείωσε σε 22-19, η Καράμπαλη έκανε το 23-19, η Παπάζογλου μείωσε σε 23-20, η Βενέτη οδήγησε τη Νίκη σε σετ και ματς μπολ (24-20) με τη Νικολάου να διαμορφώνει με μπλοκ το τελικό 25-20 ''σφραγίζοντας'' τη νίκη και το 3-0 για τη Νίκη Αλεξανδρούπολης, που σήμανε την παραμονή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης στην Α2 Γυναικών.


Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Παπαχρήστου και Καϊτατζής.


Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-23, 25-20)


Nίκη Αλεξανδρούπολης: Χαρισιάδου, Καλογεροπούλου, Βενέτη, Καράμπαλη, Καρακύκλα, Αργύρη, (λ) Λυμπεροπούλου/Σιδερίδου, Πρόκτερ, Κωνσταντινίδου, Νικολάου

Α.Σ. Γιάννενα: Χατζηγιαννάκου, Κλούμπα, Παπάζογλου, Τζαλαλή, Ασημακίδου, Ντέρου, (λ) Στεφάνου/Λάγκα, Παππά, Χαράτζογλου, (λ) Καλύβα

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου