Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Α.Ο. Μαΐστρου-Ιπποκράτης 0-3

Σε μία καθοριστικής σημασίας αναμέτρηση στη μάχη των δύο ομάδων για παραμονή στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου ο Ιπποκράτης επικράτησε εκτός έδρας του Α.Ο. Μαΐστρου με 3-0 στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα ο Ιπποκράτης έφτασε τους 23 βαθμούς, όντας στην έβδομη θέση της βαθμολογίας και εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Από την πλευρά του ο Α.Ο. Μαΐστρου παρέμεινε στους 19 βαθμούς και βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία ο Α.Ο. Μαΐστρου χρειάζεται άνοδο της Α.Ε. Διδυμοτείχου στη Γ' Εθνική και παράλληλα να μην κατακτήσει η ΠΑΕ Πενταλόφου δύο νίκες στα δύο τελευταία της παιχνίδια. Η ομάδα του Πενταλόφου, που βρίσκεται στην ένατη θέση με 14 βαθμούς, υποδέχεται την Κυριακή την ουραγό ΠΑΕ Ριζίων και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ιπποκράτη.


Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και μέχρι την επίτευξη του πρώτου γκολ του Ιπποκράτη το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, καθώς σημειώθηκαν δύο αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, μία για κάθε ομάδα. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα σημειώθηκε στο 3ο λεπτό, όταν ο Πυλούδης εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 17' οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία του Ιπποκράτη, όταν ο Γιώργος Μαλασίδης εκτέλεσε το φάουλ και ο προωθημένος Παρασκευάς ''έπιασε'' την κεφαλιά, η οποία κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σπυριάδη. Στο 31' η ομάδα του Νίκου Μητριτζίκου άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κατσαμάγκα, ο οποίος σημείωσε το δέκατο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μόκαλης έκανε τη σέντρα και ο Κατσαμάγκας την κεφαλιά με τον Δογάνη να αποκρούει τη μπάλα. Στο 38' ο Πυλούδης επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, το οποίο κατέληξε λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Παγωνίδης τροφοδότησε τον Κατσαμάγκα, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και στο 43' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Παναγιωτόπουλου στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους και ειδικότερα στο 47' ο Πυλούδης έκανε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο Παναγιωτόπουλος με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του πετυχαίνοντας το όγδοο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε ακόμη περισσότερο με τους γηπεδούχους να επιχειρούν να μειώσουν το σκορ και να μπουν στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και τους φιλοξενούμενους να επιδιώκουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, κάτι που επέτυχαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 0-3. Ειδικότερα, τρία λεπτά μετά το δεύτερο γκολ του Ιπποκράτη, η ομάδα του Άκη Πατσίδη απείλησε την εστία του Σπυριάδη με τη σέντρα σουτ του Καπανίδη η οποία κατέληξε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Παπαδόπουλου είχε την ίδια κατάληξη. Στο 55' ο Σπυριάδης μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια στο σουτ του Γιάννη Μαλασίδη και στο επόμενο λεπτό απέκρουσε εντυπωσιακά διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ στο μακρινό σουτ του νεοεισελθόντος Χαρανά. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Παναγιωτόπουλος έστρωσε τη μπάλα στον Αγοράκη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δογάνη. Στο 62' ο Ιωαννίδης σέντραρε για το κεφάλι του Γιάννη Μαλασίδη με τη μπάλα να καταλήγει άουτ στην κεφαλιά του επιθετικού των γηπεδούχων. Στο επόμενο λεπτό ο Μόκαλης βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή του Α.Ο. Μαΐστρου και έκανε το πλασέ, αλλά νικήθηκε από τον Δογάνη. Στο 80' ο Αντωνιάδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γιάννης Μαλασίδης έκανε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Ιπποκράτη να λέει όχι αποκρούοντας σε κόρνερ και διατηρώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Στο 89' το σουτ του Κατσαμάγκα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Γιάννη Μαλασίδη δε βρήκε στόχο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ιπποκράτης πέτυχε το 0-3, όταν ο Ράλλης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φουρνουτζής έκανε το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Δογάνης και στην επαναφορά της μπάλας ο Κατσαμάγκας από κοντά διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό 0-3 σημειώνοντας το ενδέκατο γκολ του στο πρωτάθλημα.


Την τελευταία αγωνιστική ο Α.Ο. Μαΐστρου θα έχει ρεπό, ενώ ο Ιπποκράτης θα φιλοξενήσει την ΠΑΕ Πενταλόφου.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους κ. Κίτσο Κ. και Τερζόπουλο.


Α.Ο. Μαΐστρου: Δογάνης, Κούρος (46' Αντωνιάδης), Ιωαννίδης, Παρασκευάς, Καπανίδης, Μαλασίδης Γ., Δημούτσης, Παπαδόπουλος (54' Χαρανάς), Μαλασίδης Ι., Λαγός, Μαρασλής (60' Μπατζάκας)


Ιπποκράτης: Σπυριάδης, Μόκαλης (65' Μακιτσιάν), Ράλλης, Μαργαρίτης, Άχπα, Γαλανός, Πυλούδης (68' Δεληγιαννίδης), Αγοράκης, Κατσαμάγκας, Παναγιωτόπουλος, Παγωνίδης (90' Φουρνουτζής)


Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου