Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Άλεξ-Ποντιακός 0-4

O Ποντιακός επικράτησε του Άλεξ με 4-0 στο γήπεδο του ΚΤΕΟ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 30 βαθμούς και βρίσκονται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (ο Άρδας Καστανεών, που είναι στην πέμπτη θέση με ένα βαθμό λιγότερο, υποδέχεται την Κυριακή την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου). Η ομάδα του Γιάννη Αναστασιάδη προερχόταν από δύο συνεχόμενες νίκες (εντός έδρας επί του Άρδα Καστανεών με 3-1 και εκτός έδρας επί της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου με 2-3). Από την πλευρά του, ο Ποντιακός του Μιχάλη Μπαξεβάνογλου ανέβηκε στους 27 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, όντας αήττητος για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές (μετρά τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες), καθώς ηττήθηκε για τελευταία φορά εντός έδρας από τον Ορέστη Ορεστιάδας με 0-1 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται κατά κύριο λόγο σε ένα παιχνίδι κέντρου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. H πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα πραγματοποιήθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σαριανίδης επιχείρησε το σουτ, το οποίο κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βασίλη Κυριακίδη. Στο 16' οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία του Ποντιακού με το μακρινό σουτ του Παπανικολάου, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Χατζησταύρου. Στο 22ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ του Άλεξ στο πρωτάθλημα με 12 τέρματα, Αγγελακάκης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αποχώρησε από τον αγώνα δίνοντας τη θέση του στον Καλυμνιό. Mε τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Χριστοφορίδης σούταρε και ο γκολκίπερ του Άλεξ απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 37' το σουτ του Κώστα Κυριακίδη δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ποντιακού και τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Καλαϊτζίδη πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χατζησταύρου. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ο Καλυμνιός τροφοδότησε τον Γεωργιάδη, ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.


Στο δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα μετά το 60' ανέβηκε ο ρυθμός του αγώνα, με πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και τον Ποντιακό να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα μέσα σε 22 λεπτά, με τα οποία έφτασε στην τελική επικράτηση. Ειδικότερα, δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Καλυμνιός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κώστας Κυριακίδης επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, το οποίο δε βρήκε στόχο. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Καλαϊτζίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Χατζησταύρου. Στο 64' ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άλεξ, Μαμρικισβίλι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χριστοφορίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ποντιακό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Δουλγκέρης, που είχε περάσει στον αγώνα στο 58' στη θέση του Ρήγα, διπλασίασε με όμορφο σουτ τα τέρματα του Ποντιακού. Στο 75' ο Σαριανίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κολγκέκα και έκανε το σουτ, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Βασίλη Κυριακίδη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ατματζίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ από τη δεξιά πλευρά, το οποίο εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Χατζησταύρου. Στο 80' ο Καλαϊτζίδης έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Καλομπρατσίδης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ποντιακού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 83ο λεπτό ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Ποντιακού, Χριστοφορίδης, πάσαρε στον Σαριανίδη, ο οποίος με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαμρικισβίλι έκανε τη σέντρα και ο Χριστοφορίδης την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Άλεξ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 86' μετά από συνεργασία των ποδοσφαιριστών του Ποντιακού, ο Τρανόπουλος έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Καλυμνιός εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Κυζιρίδης έκανε την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χατζησταύρου.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σιβούδης με βοηθούς τους κ. Δερμεντζόγλου και Στρατούδη Χ.


Την επόμενη αγωνιστική το Άλεξ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου και ο Ποντιακός θα φιλοξενήσει τον Άρδα Καστανεών.


Άλεξ: Κυριακίδης Β., Κυριακίδης Κ. (68' Κυζιρίδης), Θώδης, Λυπίτκας, Κολγκέκα, Παπανικολάου, Ατματζίδης, Καλομπρατσίδης, Γεωργιάδης, Καλαϊτζίδης, Αγγελακάκης (22' λ. τρ. Καλυμνιός)


Ποντιακός: Χατζησταύρου, Χατσαντριάν, Μιχαηλίδης, Σουγιουλτζής, Σαριανίδης, Μαμρικισβίλι, Ρήγας (58' Δουλγκέρης), Μουχτάρης, Χριστοφορίδης, Κομεσίδης (70' Σαγκιρίδης), Τρανόπουλος (86' Καραμανίδης)

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου