Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δεύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ των Καλμαζίδη-Γκαρά επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Με τον ίδιο τρόπο που έχασε στον τελικό του Λιγκ Καπ και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ του Γιάννη Καλμαζίδη και του Δημήτρη Γκαρά νίκησε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ στο <<Μελίνα Μερκούρη>> του Ρέντη.


Ο ''Δικέφαλος'' του Βορρά αν και έχανε με 2-0 σετ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει με 3-2 κάνοντας το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών. Η σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ θέλει μία ακόμα νίκη για να προκριθεί στον τελικό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, που ο ΠΑΟΚ κερδίζει με 3-2 σετ αν και έχανε 2-0.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το 2-0 σετ προηγήθηκε και με 12-8 στο τάι μπρέικ, αλλά δε μπόρεσε να πάρει τη νίκη, καθώς τα σερβίς και οι άμυνες του Χιμένες έδωσαν διαδοχικές ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε με τους Σεπέδα και Γιαμπλόνσκι κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή για τη σπουδαία νίκη, που του ανοίγει το δρόμο για τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ με 27-25 και 25-21 αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ με 20-25 και στο τάι μπρέικ επικράτησε με 14-16 φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 3-2 σετ.

Ο πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και πλέον του Ολυμπιακού Μπόζινταρ Τσουκ ξεκίνησε βασικός αντί του Κοκκινάκη και σημείωσε 13 πόντους με 13/28 επιθέσεις, 55% στην υποδοχή και 50% άριστες. Ο Ορεστιαδίτης λίμπερο του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Γκαράς είχε 60% στην υποδοχή και 44% άριστες.

Τη Δευτέρα στις 20:30 o ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο ημιτελικό της σειράς.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου