Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Την Κυριακή η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή η Αλεξανδρούπολη θα υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.


Η Ολυμπιακή Φλόγα θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη από την Καβάλα με αυτοκίνητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η παραλαβή της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο στην οδό Ιωακείμ Καβύρη 69 γύρω στις 5:30 το απόγευμα και μέσω των οδών Ιωακείμ Καβύρη, Λεωφόρου Δημοκρατίας, Κύπρου και Μ. Αλεξάνδρου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα καταλήξει στην Πλατεία του Φάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της φλόγας στον ειδικό βωμό.

Η φλόγα θα παραμείνει αναμμένη όλη τη νύχτα και θα αναχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας με προορισμό την Κομοτηνή.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία από την Κομοτηνή θα συνεχίσει για τη Ξάνθη, την Κατερίνη, τη Λάρισα, τη Χαλκίδα και τον Μαραθώνα. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Αθήνα τη Μεγάλη Τρίτη, όπου θα διανυκτερεύσει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο η επίσημη τελετή παράδοσης στους Βραζιλιάνους διοργανωτές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή
17:34, Ιωακείμ Καβύρη 69-1ος λαμπαδηδρόμος (Αλεξούδης Δημήτρης)
17:37, Ιωακείμ Καβύρη 35-2ος λαμπαδηδρόμος (Μουστακίδης Αθανάσιος)
17:40, Ιωακείμ Καβύρη 9-3ος λαμπαδηδρόμος (Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης)
17:43, Συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Κύπρου-4ος λαμπαδηδρόμος (Καρυπίδης Δημήτριος)
17:45, Άφιξης Φλόγας στην Πλατεία Φάρου
Τελετή Άφιξης και Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Διανυκτέρευση

Μ. Δευτέρα
09:00, Πλατεία Φάρου-1η λαμπαδηδρόμος (Δεληγιάννη Δάφνη)
09:03, Μ. Αλεξάνδρου στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας-2ος λαμπαδηδρόμος (Καλαϊτζής Χρήστος)
09:06, Συμβολή των οδών Απολλωνιάδος και Κρήτης-Παράδοση της φλόγας στο αυτοκίνητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας για την Κομοτηνή.

Οι λαμπαδηδρόμοι

Αλεξούδης Δημήτρης: 2η θέση σε Βαλκανικούς αγώνες Σκοποβολής, 4 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες
Μουστακίδης Αθανάσιος: Προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, 413 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ, 6η παγκόσμια θέση (1994), 3η πανευρωπαϊκή θέση (1987)
Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης: 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2015, παγκόσμιο ρεκόρ κατηγορίας Ανδρών στα 200μ. πεταλούδα, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ, εξασφάλιση ορίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016
Καρυπίδης Δημήτριος: 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβασης ΑμεΑ 2015, μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ, εξασφάλιση ορίου πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016
Δεληγιάννη Δάφνη: 2η πανελλήνια θέση στο διπλό στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Νέων Γυναικών (2004-2005), 3η πανελλήνια θέση σε διπλό, μεικτό και ατομικό στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση (2002-2003), Προπονήτρια Αθλητών ΑμεΑ και Προπονήτρια Αθλητών των Special Olympics Hellas.
Kαλαϊτζής Χρήστος: Αναπληρωτής Καθηγητής Ουρολογίας στο Δ.Π.Θ., αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ως έφηβος. Ο κ. Καλαϊτζής διακρίνεται για την κοινωνική του προσφορά, καθώς παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου