Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μετάλλια για τους σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε Διεθνή Τουρνουά

Με μετάλλια, αξιόλογες διακρίσεις και υψηλές αποδόσεις σε βαθμούς Διεθνούς αξιολόγησης επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη οι σκακιστές και οι σκακίστριες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που συμμετείχαν σε διεθνή τουρνουά.


Συγκεκριμένα, ο 10χρονος Νικόλαος Κούτλας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο 9th TRIANDRIAS INTERNATIONAL TOURNAMENT THESSALONIKI B' GROUP, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση μεταξύ 96 σκακιστών, κατετάγη δεύτερος στις κατηγορίες U14/U12 και πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία U10.

O νεαρός σκακιστής, αν και αδιαβάθμητος, σημείωσε εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς πέτυχε πέντε νίκες έναντι εμπειρότατων σκακιστών και ηλικιακά μεγαλύτερων και μόνο δύο ήττες σε επτά αγώνες. Η απόδοσή του σε ΕΛΟ ήταν 1637. Ξεκίνησε από την 87η θέση και σκαρφάλωσε σχεδόν στην κορυφή, ογδόντα θέσεις, τερματίζοντας έβδομος, ενώ τον επόμενο μήνα μετά τις επιτυχίες του θα βγάλει και Διεθνή ΕΛΟ. Πριν από δύο μήνες ο Κούτλας πέτυχε το απόλυτο 7/7, πήρε το Κύπελλο ως Πρωταθλητής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Σερρών στο Σχολικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού.


Η 6χρονη Μαρία Κούτλα συμμετείχε στο τρίτο γκρουπ στο Διεθνές Τουρνουά της Τριανδρίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία U6 με απολογισμό τριών νικών και τεσσάρων ηττών, όντας από τις μικρότερες σε ηλικία και κατετάγη στην 37η θέση μεταξύ 61 σκακιστών, ενώ τον προηγούμενο μήνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Rapid.



Δύο σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα ο Ορέστης Μπλίτσας και η Άρτεμις Μπλίτσα συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σκακιού Ερασιτεχνών. Ο 13χρονος Ορέστης Μπλίτσας με Διεθνή Έλο 1362, έπαιξε στο ισχυρό γκρουπ U2000, πέτυχε μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και είχε τέσσερις ήττες. Νίκησε τον 32χρονο Μουσαλάμ Σαλίμ Αλ Ααμρί από το Ομάν με 1821 Διεθνή Έλο και έκανε ισοπαλίες με τους Σεραφείμ Τζούνιορ Αμόρ (54 ετών από τη Βραζιλία) με 1879 Διεθνή Έλο, τον Αλ Άσμι Καλάφ (48 ετών από το Κουβέιτ) με 1842 Διεθνή Έλο και τον Μπόρναρντ Χέρμπερτ (68 ετών από τη Σουηδία) με 1830 Διεθνή Έλο. Ο 13χρονος σκακιστής συγκέντρωσε 71 Διεθνή Έλο. Η 9χρονη Άρτεμις Μπλίτσα με 1079 Διεθνή Έλο έπαιξε στο γκρουπ U1700. Πέτυχε τρεις νίκες στους εννιά αγώνες και πήρε την όγδοη θέση μεταξύ έντεκα γυναικών συγκεντρώνοντας 40 Διεθνή Έλο. Νίκησε τον 25χρονο Αλάζμι Αμπντουλραχμάν από το Κουβέιτ με 1936 Διεθνή Έλο, την 19χρονη Σρίγια Μάνταν από την Ινδία με 1248 Διεθνή Έλο και την 33χρονη Βραζιλιάνα Φονσέκα Μεσχίτα Μαριάνα.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου