Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ήττα της Φιλίας Ορεστιάδας στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Η Φιλία Ορεστιάδας αντιμετώπισε τον περσινό κάτοχο του τροπαίου, Αστέρα Καβάλας, στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής και γνώρισε την ήττα με 69-41 ολοκληρώνοντας ως φιναλίστ την ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία της στη φετινή διοργάνωση.


Η ομάδα της Καβάλας, η οποία θα λάβει μέρος και στο φάιναλ φορ του πρωταθλήματος διεκδικώντας στο ίδιο γήπεδο την άνοδο στη Γ' Εθνική, πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα στο σκορ φτάνοντας σε διψήφια διαφορά πόντων με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (19-8).

Το δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε στον ίδιο ρυθμό με τους Καβαλιώτες να διευρύνουν τη διαφορά τους στο +15 (25-10), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 31-18 υπέρ του Αστέρα Καβάλας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Γιώργου Ουζουνίδη επιχείρησαν και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (32-23). Ωστόσο, ο Αστέρας Καβάλας διατήρησε το προβάδισμά του και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 45-34 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου το συγκρότημα του Λεωνίδα Μαγιάννη ανέβασε τη διαφορά στους είκοσι πόντους (55-35), με τη Φιλία Ορεστιάδας να αντιδρά άμεσα και να μειώνει σε 60-47. Ωστόσο, η αντεπίθεση της Φιλίας δεν είχε συνέχεια, καθώς ο Αστέρας Καβάλας διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμά του φτάνοντας στην κατάκτηση της νίκης με 69-41 και στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαιτητές του τελικού ήταν οι κ. Παπαγερίδης και Ντούρας.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 31-18 (ημίχρονο), 45-34, 69-41 (τελικό σκορ)

Αστέρας Καβάλας: Παπαζώτος 17, Θανάση, Μαραβέγιας 3, Μαρκόπουλος, Ζωτίδης, Μουσίκας 3, Αθανασιάδης 24, Λ. Παπαδόπουλος 11, Γεωργιάδης 2, Μυζίου 5, Καγιάς 2, Μυτικόπουλος 2

Φιλία Ορεστιάδας: Κοντούρης, Μπερτσιμάς 7, Ευαγγέλου 7, Κατσαβριάς 10, Σουβάρας, Σαρηγιαννίδης 6, Γιαννακουδάκης 2, Χερκελετζής 3, Σαββουλίδης 2, Κιηγμάς, Σιμιτσάκης, Αμαραντίδης 4

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου