Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός της ποδηλατοβόλτας στην Αλεξανδρούπολη

Συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός της βραδινής ποδηλατοβόλτας από τους ποδηλάτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα πραγματοποιείται πλέον σε διαφορετική ημέρα (Τετάρτη αντί της Πέμπτης), αλλά την ίδια ώρα (21:30) από το Πάρκο της Ακαδημίας.


Η εκκίνηση της βόλτας θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 21:30 από το Πάρκο της Ακαδημίας (Εθνικής Ανεξαρτησίας).

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους απαραίτητα κράνος, φώτα (εμπρός-πίσω) ή φωσφοριζέ γιλέκο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι κανόνες της ποδηλατοβόλτας είναι οι εξής:
-Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε ποδηλάτης θεωρείται ότι είναι σε προσωπική διαδρομή και πρέπει να οδηγεί σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να τηρεί όλα τα σήματα κυκλοφορίας.
-Δεν προσπερνάμε ποτέ τον ποδηλάτη οδηγό, δεν οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν κάνουμε ποτέ επίδειξη ποδηλατικών-οδηγικών ικανοτήτων.
-Όλοι οι συμμετέχοντες αποδέχονται πλήρως την ευθύνη των πράξεων και παραλείψεών τους και συμμετέχουν με πλήρη γνώση των πιθανών κινδύνων.
-Σε κάθε συνάντηση μπορούν να πάρουν μέρος ενήλικες και οι ανήλικοι απαραίτητα με συνοδό.
-Κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να εμποδίζουμε την κυκλοφορία εκτός αν δεν υπάρχει άλλη λωρίδα. Προσπαθούμε να είμαστε στοιχισμένοι σε δυάδες ή τριάδες και με μικρές αποστάσεις, στα φανάρια είμαστε όλοι μαζεμένοι και δεν κάνουμε προσπεράσεις ή ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
-Για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας συμμετέχουμε όλοι ενεργά (κλείνοντας διασταυρώσεις, μιλώντας υπομονετικά στους οδηγούς που περιμένουν, βοηθώντας τους πιο αδύναμους ποδηλάτες).

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου