Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Eθνικός Αλεξανδρούπολης-Νέστος Χρυσούπολης 1-4

Την ήττα με 1-4 γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από το Νέστο Χρυσούπολης στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του στο πλαίσιο της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που έχει υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου, βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την εντός έδρας νίκη του Ηρακλή Αμπελοκήπων επί του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος με 2-1.

Από την πλευρά του, ο σύλλογος της Χρυσούπολης ισοβαθμεί πλέον στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τη Δόξα Δράμας, η οποία γνώρισε την ήττα από τον Άρη στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' επίσης με 2-1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Καλαμαριά κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα και ο Νέστος θα φιλοξενήσει τον Εορδαϊκό.


Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2 στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπουλγκούρας τροφοδότησε από την αριστερή πλευρά τον Γκατζολάρι, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Εθνικού και με ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Στο 11' ο Ζγκούρι απείλησε την εστία των γηπεδούχων με διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Χαραλαμπίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τους πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ, καθώς ο Μπουλγκούρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Θάνου και με παράλληλη πάσα ''σέρβιρε'' στον Γκατζολάρι, ο οποίος από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 0-2. Στο 18' ο Μελισσόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς η μπάλα βρήκε στη πορεία της στον Ζγκούρι, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάϊντ. Στο 36ο λεπτό ο Μελισσόπουλος πάσαρε στον Μπουλγκούρα, που έκανε το σουτ με τον Χαραλαμπίδη να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα, η οποία στην επαναφορά της βρήκε στον Μπουλγκούρα και κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Μπουλγκούρας έκανε την πάσα στον Ζγκούρι, το πλασέ του οποίου από πλάγια θέση πέρασε άουτ και στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους το αδύναμο πλασέ του ίδιου ποδοσφαιριστή δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του Εθνικού, που μπλόκαρε τη μπάλα.


Στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Συγκεκριμένα, στο 49' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γαμβρέλη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ και στο 57ο λεπτό το πλασέ του Μπουλγκούρα μετά από πάσα του Ζγκούρι είχε την ίδια κατάληξη. Στο 71' ο Νέστος Χρυσούπολης έφτασε σε τρίτο γκολ με πλασέ του Ζγκούρι σε μία φάση για την οποία οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Ο Εθνικός πίεσε προκειμένου να φτάσει στη μείωση του σκορ και το κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα με εκτέλεση πέναλτι του Γωνιάδη σε ανατροπή του Κυριζάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Κατρανίτσας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο προωθημένος Θάνος ''έπιασε'' την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαζαρίδης, που έχει περάσει στον αγώνα ως αλλαγή στο 72', διαμόρφωσε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής το τελικό 1-4.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γεωργιτσόπουλος με βοηθούς τους κ. Τσακίρη και Χασιώτη του συνδέσμου Δράμας.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Χαραλαμπίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσαμουρλίδης, Τσορμπατζίδης (72' Μαμούτ), Χελιδώνης, Πελτέκης, Πιλτικάκης (67' Ελληνίδης), Γωνιάδης, Τορομανίδης (61' Αμπραχαμιάν), Κυριζάκης


Νέστος Χρυσούπολης: Καραβελίδης, Κούτρας (85' Κιοσέ), Μπουλγκούρας, Γαμβρέλης, Τσίτσι (72' Δεσύλλας), Μαρκάκης (72' Λαζαρίδης), Γκατζολάρι, Κούτεφ, Ζγκούρι, Μκρτσιάν, Μελισσόπουλος



Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου