Τρίτη 17 Μαΐου 2016

O απολογισμός της σεζόν για το τμήμα μπάντμιντον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος για το τμήμα μπάντμιντον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.


Οι αθλητές του συλλόγου σημείωσαν αξιόλογες διακρίσεις, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.


Συγκεκριμένα, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέκτησε συνολικά ογδόντα μετάλλια σ' όλες τις ηλικιακές κατηγορίες καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών διακρίθηκαν ο Γιάννης Ποντίκης, η Κατερίνα Εμμανουηλίδου, ο Βαγγέλης Καζάκης, η Βίκυ Κοϊνάκη, ο Θοδωρής Καζαντζής, η Πελαγία Τσακνή, ο Σωτήρης Σκουμπουτής και η Έφη Αφησιάδου, ενώ στις κατηγορίες U19, U17, U15 και U13 η Βάσω Ορφανίδου, ο Αντώνης Πατερόπουλος, ο Τηλέμαχος Βουκουρεσλής, η Μαρία Σαλιαρίδου, ο Δημήτρης Λαμπούδης, ο Κυριάκος Καραγεωργίου, η Ελισάβετ Δημητρακοπούλου, ο Γρηγόρης Μασκαλέρης, ο Δημήτρης Κομήτης και η Δέσποινα Μανδάνη.

Αρκετοί αθλητές του συλλόγου φιγουράρουν πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος σ' όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία, που εκδίδει η Ομοσπονδία Αντιπτέρισης, οι καλύτερες θέσεις των αθλητών και αθλητριών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι οι εξής: Kατερίνα Εμμανουηλίδου (6η στην Κατηγορία Γυναικών), Γιάννης Ποντίκης (12ος στην Κατηγορία Ανδρών), Κυριάκος Καραγεωργίου (14ος στην Κατηγορία U15), Θοδωρής Καζαντζής (20ος στην Κατηγορία Ανδρών), Αντώνης Πατερόπουλος (22ος στην Κατηγορία U17), Βάσω Ορφανίδου (22η στην Κατηγορία Γυναικών), Βίκυ Κοϊνάκη (26η στην Κατηγορία Γυναικών), Πελαγία Τσακνή (27η στην Κατηγορία Γυναικών) και Τηλέμαχος Βουκουρεσλής (28ος στην Κατηγορία U17).

Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα ο Αντώνης Πατερόπουλος κατέκτησε την έκτη θέση, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων η Βίκυ Κοϊνάκη και η Πελαγία Τσακνή πήραν συνολικά τέσσερα μετάλλια.

Οι επιτυχίες δεν περιορίστηκαν μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιπτέρισης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις 6 και 7 Φεβρουαρίου το Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάντμιντον για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης. Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, ενώ το ''παρών'' έδωσε όλη η αφρόκρεμα του αγωνίσματος προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους. Ανάμεσά τους και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Βασίλης Ξάνθου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χρονιάς επισκέφθηκε άλλες δύο φορές την Αλεξανδρούπολη, στα πλαίσια προετοιμασίας και προπόνησης των αθλητών του Εθνικού.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει και θα διοργανώσει από τις 28 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων.

Ο σύλλογος διαθέτει παιδικό, εφηβικό και τμήμα ενηλίκων προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου