Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Tρίτη η Ναβόμπι Ίασι στο Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Σε μία ιδιαίτερα αμφίρροπη αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, η Ναβόμπι Ίασι από τη Ρουμανία κέρδισε με 1-0 την Ολύμπια Σόφιας της Βουλγαρίας στο μικρό τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> της Αλεξανδρούπολης.


Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό, με πολλές κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και τις τερματοφύλακες των δύο ομάδων να πραγματοποιούν ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις διατηρώντας ανέπαφες τις εστίες τους.


Στο δεύτερο μέρος η υψηλή θερμοκρασία και η κόπωση από τους συνεχόμενους αγώνες είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και συγκεκριμένα δύο από την ομάδα της Ρουμανίας και μία από τον σύλλογο της Βουλγαρίας. 


Η Ναβόμπι Ίασι είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και η Ολύμπια Σόφιας, στην οποία αγωνίζονται με επιτυχία αρκετές Ελληνίδες αθλήτριες, επιχείρησε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, να φανεί απειλητική για την αντίπαλη εστία κατά κύριο λόγο με αντεπιθέσεις.


Το νικητήριο γκολ για τη Ναβόμπι Ίασι σημειώθηκε στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης με προβολή της Λορεντάνα Νίτσα από κοντά μετά από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ της ομάδας της Σόφιας. 

Μετά τη λήξη του αγώνα οι αθλήτριες της ομάδας της Ρουμανίας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και πανηγύρισαν με τον δικό τους τρόπο την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Στις 18:30 το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του τουρνουά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Μάσινακ Νις από τη Σερβία.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου