Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των εθελοντών και των φορέων του Run Greece της Αλεξανδρούπολης

Στην κατάμεστη αίθουσα του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Εθελοντών και Φορέων του Run Greece της Αλεξανδρούπολης από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ και την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, ενώ μαζί παρουσιάσθηκε και η ομάδα, που θα εκπροσωπήσει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον τελικό της Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.



Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Run Greece της Αλεξανδρούπολης και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ Κώστας Πατερόπουλος, τόνισε ότι η επιτυχία του αγώνα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των θεσμικών του αγώνα, των τοπικών κρατικών και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται, των εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών, η οποία συνεργασία συνεχώς αναβαθμίζεται μιας και όλοι εκπαιδεύονται διαρκώς. Χαρακτήρισε «μοντέλο πρότυπο» την ιδιότυπη αυτή σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου.

Ο κ.Κάλλης, εκπροσωπώντας την ERGO Ασφαλιστική, χορηγό του τελικού αγώνα, στον χαιρετισμό , που απηύθυνε,  τόνισε ότι η ERGO ανέλαβε από πέρυσι την πρωτοβουλία του τελικού, με σκοπό να διαδώσει ακόμη περισσότερο σε όλη την Ελλάδα την ανάγκη του πολίτη να αλλάξει τρόπο ζωής. Να βάλει την άσκηση στην καθημερινότητά του και να συμμετέχει σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, χωρίς να είναι απαραίτητα αθλητής υψηλών επιδόσεων. Γι' αυτό και ο τελικός δίνει την ευκαιρία σε απλούς πολίτες της διπλανής πόρτας, να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία. Δίνει νέα διάσταση στο θεσμό του Run Greece και θα διεξαχθεί στο τελευταίο κομμάτι του Μαραθωνίου, με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο, λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων.

Αμέσως μετά παρουσιάσθηκε η ομάδα των 20 αθλητών (10 άνδρες και 10 γυναίκες), νικητές των ηλικιακών κατηγοριών του αγώνα των 5χλμ, οι οποίοι και υποσχέθηκαν να διεκδικήσουν και την ομαδική διάκριση στον τελικό αγώνα, μιας και η νικήτρια πόλη θα αξιοποιήσει ένα σημαντικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής, χορηγία της WIND. Στον τελικό αγώνα των 3χλμ συναγωνίζονται μεταξύ τους οι 7 πόλεις των Run Greece.

Η επίλεκτη ομάδα της Αν.Μακ.Θράκης αποτελείται από τους:
Βούλκο Χαράλαμπο από Σουφλί, Τσιτάκ Σαλή από Ξάνθη, Ζαΐμη Κωνσταντίνο από Δράμα, Μυστακίδου Φωτεινή από Κομοτηνή, Γιαλαματζή Ευαγγελία από Αλεξανδρούπολη, Δαπουδάνη Γεώργιος από Αλεξανδρούπολη, Φουρλάμη Σοφία από Αλεξανδρούπολη, Λιακοπούλου Κανέλλα από Αλεξανδρούπολη, Διαμαντάκη Παναγιώτη από Αλεξανδρούπολη, Αλεξάκη Χρύσα από Αλεξανδρούπολη, Μανουσίδη Θεόδωρο από Ορεστιάδα, Πραφτσιώτη Μαρία από Ξάνθη, Γκάτζιο Απόστολος από Αλεξανδρύπολη, Στάθη Ουρανία από Αλεξανδρούπολη, Καρούτα Δημήτρη από Αλεξανδρούπολη, Σιάσταθη Βίκυ από Αλεξανδρούπολη, Μπίκο Σπυρίδωνα από Ξάνθη, Γιαλαμίδου Αναστασία από Αλεξανδρούπολη, Ρόϊδο Στέφανο από Αλεξανδρούπολη και Τσουκαλά Γιαννούλα από Αλεξανδρούπολη.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε τις βραβεύσεις των φορέων, που στήριξαν το Run Greece Αλεξανδρούπολης και φυσικά, όλων των εθελοντικών ομάδων, αλλά και ανεξαρτήτων εθελοντών του αγώνα.

Αναλυτικά βραβεύθηκαν οι παρακάτω φορείς που στήριξαν το φετινό Run Greece Αλεξανδρούπολης: η Αντιπεριφέρεια Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, η ΧΧΙ ΜΚ Μεραρχεία ΠΖ Αλεξανδρούπολης, το 7ο Επιτελικό Γραφείο της Μεραρχίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, η Τροχαία Αλεξανδρούπολης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, η ΔΕΔΔΗΕ, ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Θράκης, το MOTO CLUB Αλεξανδρούπολης, η  μεταφορική εταιρεία ΔΙΜΕΤ, η εταιρεία MOBILI ITALIANI, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Κότινος, το ασφαλιστικό γραφείο του Νασίμ Σύριου (συνεργάτη της ERGO), το ΕΚΑΒ, το ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ΑΛεξ/πολης, η γυναικεία ομάδα βόλει Αμαζόνες, το τμήμα ποδηλασίας του ΜΓΣ Εθνικού, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, η περιβαλλοντολογική ομάδα Αλεξανδρούπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης και το Ωδείο Φαέθων.

Ο υπεύθυνος των εθελοντών του αγώνα, Κώστας Χαριτόπουλος ευχαρίστησε τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες, με ατομική βράβευση επαίνου και μεταλλίου του αγώνα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής τους λέγοντας “χωρίς αθλητές μπορεί να γίνει ένας αγώνας, χωρίς εθελοντές όχι”.

Το ραντεβού όλων δόθηκε το Σεπτέμβριο του 2018, στο επόμενο Run Greece Αλεξ/πολης, με την υπόσχεση για ακόμα υψηλότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου