Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνημα με νίκη για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, που άφησε μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε με 2-0 της Κοζάνης και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.


O προπονητής του Εθνικού, Κώστας Βουρδόγλου ξεκίνησε τον αγώνα με τον Συριτούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Θάνο και Τσαμουρλίδη στα άκρα με τους Μπαρμπαγιάννη και Παρασκευά στο κέντρο της άμυνας. Τορομανίδης και Τσορμπατζίδης (αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 43' από τον Θεοδωράκη) αγωνίστηκαν στα χαφ, Πελτέκης και Μαμούτ στα πλάγια και ο Τσέκος έπαιξε ως ''δεκάρι'' πίσω από τον Γωνιάδη.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μπήκε πολύ δυνατά και με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, συνεχή πίεση στην αντίπαλη άμυνα και σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί με 2-0 με τη συμπλήρωση των πρώτων έντεκα λεπτών του αγώνα, που ήταν και το τελικό σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 6ο λεπτό ο ιδιαίτερα κινητικός Πελτέκης άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό με δυνατό σουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γωνιάδης αξιοποίησε ιδανικά την πάσα του Τορομανίδη, πρόλαβε την έξοδο του Νομικού και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Εθνικού διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία της Κοζάνης. Στο 24' το σουτ του Πελτέκη κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ και στο 36ο λεπτό το σουτ του Τσέκου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου ο Εθνικός έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες, με το σουτ του Γωνιάδη και την προβολή του Παρασκευά αντίστοιχα, που κατέληξαν στην αγκαλιά του Νομικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, με εξαίρεση τη φάση του 62ου λεπτού, όταν ο Συριτούδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γ.Τσικόπουλου. Ο προπονητής της Κοζάνης, Γιάννης Προβίδας, με τις αλλαγές του και ένα πιο επιθετικό σχήμα προσπάθησε να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, αλλά η ανασταλτική λειτουργία του Εθνικού ήταν σωστή και καλά οργανωμένη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, το σουτ του Τσέκου μπλόκαρε ο Νομικός και τρία λεπτά αργότερα η προσπάθεια του προωθημένου Αλεξίου δεν ανησύχησε την άμυνα του Εθνικού. Στο 68' ο Νομικός μπλόκαρε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του στο σουτ του Μαμούτ και τέσσερα λεπτά μετά σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Κοζάνης στον αγώνα, με το σουτ του Τσικόπουλου, που εξουδετέρωσε ο Συριτούδης. Όπως ακριβώς και στο πρώτο μέρος, ο Εθνικός δημιούργησε δύο καλές στιγμές στην εκπνοή με ισάριθμα σουτ του Θεοδωράκη και το Νομικό να αποκρούει σε κόρνερ.

Aκολουθούν δύο εκτός έδρας αγώνες για τον Εθνικό με την ΠΑΕ Σερρών και τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης. Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 16:00 το απόγευμα με αντίπαλο τον Εορδαϊκό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παρχαρίδης, με βοηθούς τους Χασιώτη και Κουβαλάκη (Δράμας).

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τσορμπατζίδης (43' λ. τρ. Θεοδωράκης), Πελτέκης, Τορομανίδης, Γωνιάδης (72' Κριεζής), Τσέκος, Μαμούτ (88' Αμπραχαμιάν)

Κοζάνη: Noμικός, Ηλίας, Τραυλός, Αλεξίου, Αλιατίδης (70' Τσικόπουλος Η.), Ταχιάς, Τσικόπουλος Γ., Πετράκος (65' Ζαχαριουδάκης), Τζιάλας, Χαματάϊ (41' Αλμπάνης), Πασχάλης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου