Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πρόστιμο στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

Πρόστιμο συνολικού ύψους 5.200 ευρώ επέβαλε η Δικαστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της καθυστερημένης απόσυρσης της συμμετοχής της ομάδας από το Champions Cup.


Συγκεκριμένα, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, η οποία αναδείχθηκε δεύτερη το καλοκαίρι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball, είχε δηλώσει και φέτος συμμετοχή (1/9) στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά την απόφαση της πρωταθλήτριας Ελλάδας Summer 04 να μη λάβει μέρος.

Ωστόσο, οι Κύκλωπες, λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού αθλητών αποφάσισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους, τρεις εβδομάδες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου.

Μ' αυτά τα δεδομένα η Δικαστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 5.200 ευρώ στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης, εκ των οποίων το ποσό των 5.000 ευρώ αφορά την απόσυρση και το ποσό των 200 ευρώ την εγγραφή στη διοργάνωση.

Από το συγκεκριμένο ποσό, το ποσό των 3.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέο και το υπόλοιπο ποσό παραμένει με αναστολή ενός έτους, καθώς αναγνωρίστηκε στην ομάδα το ελαφρυντικό της ανυπαίτιας έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού αθλητών για τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Η ομάδα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της ανωτέρω απόφασης μέσα σε επτά ημέρες.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου