Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τρία μετάλλια για τους σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο ασημένια, ήταν ο απολογισμός των σκακιστών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τη συμμετοχή τους σε αγώνες στίβου, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Ξάνθη και στη Βουλγαρία.



Συγκεκριμένα, την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στη Ξάνθη αγώνες Rapid 7 γύρων από το Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης, στη μνήμη του Γεωργίου Πλιατσίδη, όπου συμμετείχαν συνολικά 83 σκακιστές από την Αλεξανδρούπολη, τη Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.



Στο γκρουπ των μικρών σκακιστών ισοβάθμησαν οι τέσσερις πρώτοι ισοβάθμησαν και δόθηκαν μετάλλια βάσει των κριτηρίων.



Ο πεντάχρονος Γεώργιος Γκόγκολας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έκανε έξι νίκες και μόλις μία ήττα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ίδιος ήταν και ο απολογισμός και για τον 10χρονο σκακιστή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνου Γκουντή, ο οποίος κατέλαβε την τέταρτη θέση.



Ο επτάχρονος Χρήστος Χασάπης του Εθνικού κατέλαβε την έβδομη θέση με πέντε νίκες και δύο ήττες.

Στον πρώτο όμιλο, ο οποίος ήταν αξιολογημένος από την παγκόσμια ομοσπονδία συμμετείχαν συνολικά 39 σκακιστές. Ο Νεκτάριος Παπαναστασίου του Εθνικού πήρε την πέμπτη θέση στη γενική κατηγορία, σε ισοβαθμία με τον τέταρτο. Στην κατηγορία Κ-10 ο Νικόλαος Κούτλας ήρθε δεύτερος σε ισοβαθμία με τον πρώτο με 4/7. Στην κατηγορία των Κ-8 ο Ιορδάνης Τσιτλαϊδης πήρε το χρυσό μετάλλιο με 4/7.

Η 8χρονη Άρτεμις Μπλίτσα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Κ-8 παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο σε τουρνουά Όπεν, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου