Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Άνετη επικράτηση των Κυκλώπων επί των Ποντίων Κιλκίς

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης υποδέχθηκαν τους Ποντίους Κιλκίς στο Κλειστό Γυμναστήριο <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>> και επικράτησαν άνετα με 34-24 στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου της Β' Εθνικής Ανδρών.


Mετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Ηλία Τάρε έφτασε τους επτά βαθμούς (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς) και σημείωσε την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγώνες συνεχίζοντας την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, υποχρέωσε τους πρωτοπόρους Ποντίους Κιλκίς στην πρώτη φετινή τους ήττα μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας στους τρεις βαθμούς.



Οι Κύκλωπες πήραν μετά το πρώτο δεκάλεπτο το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διεύρυναν σταδιακά κατά τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στην κατάκτηση μίας πολύτιμης εν όψει της συνέχειας νίκης. Πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης ήταν ο Ξανθόπουλος με έντεκα τέρματα και τον ακολούθησε ο Θεοδώρου με οκτώ γκολ. Πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Γιάννη Κωστόπουλου με συνεχόμενα γκολ στο δεύτερο μέρος (σημείωσε συνολικά έξι τέρματα), ενώ σημαντικές ήταν και οι επεμβάσεις του Ξηρόπουλου και του έμπειρου Γλήνια. Από την πλευρά της η ομάδα του Κιλκίς στηρίχθηκε στον επιθετικό οίστρο του πολύπειρου Κωστόπουλου Γ., που τελείωσε τον αγώνα με δέκα γκολ.


Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 6-7. Με γκολ του Καραβασίλη οι Κύκλωπες ανέκτησαν το προβάδισμα (8-7) και κατάφεραν να πάρουν διαφορά πέντε τερμάτων με συνεχόμενα γκολ του Ξανθόπουλου (13-8). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά στα δύο γκολ (14-12) με σερί τριών τερμάτων του Κωστόπουλου Γ., αλλά οι Κύκλωπες ''έτρεξαν'' ένα σερί 4-0, με δύο γκολ του Θεοδώρου και από ένα των Ξανθόπουλου και Χαραλαμπίδη, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 18-12 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.


Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι Κύκλωπες διεύρυναν το προβάδισμά τους αρχικά στα οκτώ γκολ (20-12) και στη συνέχεια στα εννιά τέρματα (22-13, 24-15) έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση. Με τρία σερί γκολ του Κωστόπουλου Γ. οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά στα έξι τέρματα (24-18), ενώ το ίδιο συνέβη και με γκολ του Χοτζούδη για το 25-19. Με ένα σερί 4-0, το οποίο δημιουργήθηκε με δύο τέρματα των Ξανθόπουλου και Θεοδώρου, οι Κύκλωπες πήραν για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά στο σκορ (29-19). Με δύο γκολ του Βιολιτζή και ένα του Χαλκίδη οι Πόντιοι Κιλκίς μείωσαν σε 29-22. Οι Κύκλωπες ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στα εννιά τέρματα (31-22) βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τον Γιάννη Κωστόπουλο και διατήρησαν εύκολα το προβάδισμά τους φτάνοντας στην κατάκτηση της νίκης με 34-24.


Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Ουζούνης και Παρασκευούδης.



Την επόμενη αγωνιστική οι Κύκλωπες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό (6/2), ενώ οι Πόντιοι Κιλκίς θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση στη δέκατη αγωνιστική, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν αντιμέτωποι με τη σειρά τους με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες (13/2).


Τα πεντάλεπτα: 3-4, 6-7, 9-8, 13-9, 15-12, 18-12 (ημίχρονο), 21-13, 23-15, 25-18, 29-20, 32-23, 34-24 (τελικό σκορ)


Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης: Λιόντος, Κρεωνάς, Χαραλαμπίδης 2, Θεοδώρου 8, Γλήνιας, Κωστόπουλος Β., Σέλκος, Κωστόπουλος Ι. 6, Ξηρόπουλος, Καραβασίλης 3, Ρουμελιώτης, Ξανθόπουλος 11, Μπασδάνης 1, Ιβόσεβιτς 2, Χαριτούδης

Πόντιοι Κιλκίς: Χαλκίδης 2, Χοτζούδης 1, Ραγιόπουλος 1, Καλαϊτζής 3, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος Γ. 10, Πασάτας 1, Φαχουρίδης 3, Κουσίδης 1, Κωστόπουλος Δ., Καρράς, Βιολιτζής 2

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου