Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Σπουδαία νίκη των Κυκλώπων επί της Δράμας '86 στο ντέρμπι κορυφής

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης φιλοξένησαν τη Δράμα '86 στο Κλειστό Γυμναστήριο <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>> και επικράτησαν με 26-23 στο ντέρμπι κορυφής της πέμπτης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου της Α2 Γυναικών.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Χρήστου Ποντισίδη έφτασε τους οκτώ βαθμούς και σημείωσε την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγώνες. Παράλληλα, ''έσπασε'' το αήττητο της ομάδας της Δράμας, που είχε πετύχει μέχρι το χθεσινό παιχνίδι τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, και την ''έπιασε'' στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.




Παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με πέντε τέρματα (11-16) στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Κύκλωπες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν στην κατάκτηση της πολύτιμης εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος νίκης. 




Πρωταγωνίστρια και πρώτη σκόρερ για την ομάδα των Κυκλώπων ήταν η έμπειρη Σμαρλαμάκη, που σημείωσε εννιά τέρματα, ενώ την ακολούθησε σε απόδοση η Κεπεσίδου, η οποία πέτυχε έξι γκολ. Πολύτιμη συνεισφορά στην ανατροπή του σκορ είχε και η Σιαρβαρλή, που πέτυχε συνεχόμενα τέρματα (σημείωσε συνολικά τέσσερα γκολ) στο δεύτερο ημίχρονο, όπως επίσης και η Αθανασία Σαββαλάκη, η οποία σημείωσε δύο κρίσιμα τέρματα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Για την ομάδα της Δράμας έξι τέρματα πέτυχε η Κρανιώτη, ενώ από πέντε γκολ σημείωσαν οι Τουνγκελίδου και Καρρά.



Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Κύκλωπες κατάφεραν να προηγηθούν με 4-2, χάρη σε δύο τέρματα της Κεπεσίδου και από ένα των Νταρμά και Νικόλοβα. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης διατήρησε προσωρινά το προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3, 8-6) βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τις Κεπεσίδου και Σμαρλαμάκη. Με ένα σερί 3-0 χάρη σε γκολ των Καρρά, Τορτοπίδου και Κρανιώτη, οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 8-9. Μετά την ισοφάριση σε 9-9 από τη Νταρμά η ομάδα της Δράμας ''έτρεξε'' ένα σερί 3-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ με 9-12, με δύο γκολ της Κρανιώτη και ένα της Τουνγκελίδου. Οι Κύκλωπες μείωσαν στο γκολ (11-12) με δύο γκολ της Σμαρλαμάκη. Οι φιλοξενούμενες με ένα νέο σερί 3-0 προηγήθηκαν με τέσσερα γκολ, χάρη σε γκολ των Κρανιώτη, Καρρά και Τουνγκελίδου, με αποτέλεσμα να λήξει το πρώτο ημίχρονο με 11-15 υπέρ της ομάδας της Δράμας.



Με τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων οι αθλήτριες του Χρήστου Ποντισίδη μπήκαν αποφασισμένες να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και κατάφεραν να ''τρέξουν'' ένα σερί 4-0, με δύο γκολ της Σμαρλαμάκη και από ένα των Κεπεσίδου και Λαμπίδου, μειώνοντας σε 15-16. Η Σαλονικίδου έκανε το 15-17 και στη συνέχεια οι Κύκλωπες ισοφάρισαν σε 17-17 με γκολ των Σμαρλαμάκη και Σιαρβαρλή. Οι Σαλονικίδου με νέο γκολ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της Δράμας (17-18), αλλά η Σιαρβαρλή με δύο προσωπικά τέρματα έβαλε τους Κύκλωπες μπροστά στο σκορ (19-18), γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή της Δράμας '86 να καλέσει τάιμ άουτ. Με πέναλτι της Σμαρλαμάκη οι Κύκλωπες προηγήθηκαν με 20-18, ενώ με γκολ των Καρρά και Αθανασίου οι φιλοξενούμενες έκαναν το 20-20. Οι Κύκλωπες απέκτησαν εκ νέου διαφορά δύο τερμάτων (22-20) με γκολ των Σμαραλαμάκη και Αθανασίας Σαββαλάκη. Η Κρανιώτη μείωσε σε 22-21, αλλά η Αθανασία Σαββαλάκη με νέο γκολ έκανε το 23-21. Η Τουνγκελίδου μείωσε σε 23-22 και η Καρρά ισοφάρισε σε 23-23, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή των Κυκλώπων να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, οι Κύκλωπες διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και κατάφεραν με τρία σερί γκολ και αποτελεσματικές άμυνες να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης με 26-23. Η Σιαρβαρλή έδωσε ξανά το προβάδισμα στο σκορ (24-23) και η Κεπεσίδου με δύο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 26-23.



Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ. Ουζούνης και Παρασκευούδης.


Την επόμενη αγωνιστική (20/2) οι Κύκλωπες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους Ακρίτες Νευροκοπίου, ενώ η Δράμα '86 υποδέχεται την Ο.Λ.Α. Δράμας.


Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 8-8, 9-9, 9-12, 11-15 (ημίχρονο), 14-16, 18-18, 20-19, 23-21, 24-23, 26-23 (τελικό σκορ)


Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης: Μπαρμπαγιάννη, Χαριτίδου, Σμαρλαμάκη 9, Σαββαλάκη Δ., Σαββαλάκη Αθ. 2, Νικόλοβα 2, Αραπίδου, Σιαρβαρλή 4, Κοπούκη, Νταρμά 3, Αυγητίδου, Λαμπρίδου, Δημαρά, Τσαμπάζη, Ντόγκα, Κεπεσίδου 6

Δράμα '86:  Δογανίδου-Δογάνογλου, Τουνγκελίδου 5, Τογαλίδου 1, Ξανθοπούλου, Κρανιώτη 6, Καρρά 5, Δομνίδου, Σαλονικίδου 2, Αθανασίου 3, Τορτοπίδου 1, Κορεξενίδου, Στάθη, Γεωργιάδου

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου