Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ποντιακός-Ορέστης Ορεστιάδας 0-1

Σ' ένα όμορφο ποιοτικά παιχνίδι με πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, το οποίο είχε ως κύρια χαρακτηριστικά του το πάθος και τις δυνατές προσωπικές μονομαχίες, ο Ορέστης Ορεστιάδας κέρδισε με 0-1 τον Ποντιακό στο γήπεδο της Παλαγίας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Αραμπατζή έφτασε τους 24 βαθμούς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ το συγκρότημα του Μιχάλη Μπαξεβάνογλου είναι στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς.





Στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο Ποντιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κιτσικούδη στον Τρανόπουλο, με το διαιτητή της συνάντησης να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Γεωργόπουλου κατέληξε άουτ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, σε μία φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Ορέστη, ο Μιχαηλίδης προωθήθηκε και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τρανόπουλος έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Γιόντη να απομακρύνει τη μπάλα και στη συνέχεια της φάσης ο Χατσαντριάν επιχείρησε το μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Χριστοφορίδη είχε την ίδια τύχη. Στο 27' ο Παπαγιαννίδης έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Ελευθεριάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε, με τον Χατζησταύρου να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Ζαφειρόπουλος επιχείρησε το σουτ από τη δεξιά πλευρά και ο τερματοφύλακας του Ποντιακού απέκρουσε τη μπάλα με τα πόδια. Στο 32' ο Χατσατριάν τροφοδότησε τον Τρανόπουλο, το σουτ του οποίου δε βρήκε στόχο. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 35ο λεπτό, όταν ο προωθημένος Σουγιουλτζής επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Γαβριήλ.




Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την ομάδα της Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό ο νεοεισελθών Αλεξακούδης (αντικατέστησε τον Κιτσικούδη με την έναρξη της επανάληψης) έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Ελευθεριάδη με τον Χατζησταύρου να μπλοκάρει τη μπάλα στην κεφαλιά του επιθετικού του Ορέστη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελευθεριάδης έκανε τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά ο Χατζησταύρου απέκρουσε τη μπάλα και ο Μεμούρης με σουτ άνοιξε το σκορ για τον Ορέστη Ορεστιάδας σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και το έβδομο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μιχαηλίδης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Θάνος ''έπιασε'' την όμορφη γυριστή κεφαλιά, η οποία προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γαβριήλ, ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 69' ο Ορέστης Ορεστιάδας έχασε διπλή ευκαιρία, όταν ο Χατζησταύρου απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ των Παπαγιαννίδη και Παρασκευά. Στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ του Ποντιακού απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ στην κεφαλιά του Μεμούρη μετά από σέντρα του Αλεξακούδη. Στο 77' ο Μαμρικισβίλι ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και επιχείρησε με σέντρα-σουτ να αιφνιδιάσει τον Γαβριήλ, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 85' ο Μαμρικισβίλι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο προωθημένος Σουγιουλτζής ''έπιασε'' την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Ορέστη να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης και στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα ο Μαμρικισβίλι εκτέλεσε το φάουλ και ο έτερος κεντρικός αμυντικός του Ποντιακού, Ασταλάκης, έκανε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ της ομάδας της Ορεστιάδας να αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του και ανέπαφη την εστία του.




Την επόμενη αγωνιστική ο Ποντιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΠΑΕ Ριζίων και ο Ορέστης Ορεστιάδας υποδέχεται την Ένωση Μεταξάδων Παλιουρίου.




Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σουβαράς με βοηθούς τους κ. Θάνο και Γεωργακούδη.








Ποντιακός: Χατζησταύρου, Χατσαντριάν, Μιχαηλίδης, Σουγιουλτζής, Ασταλάκης, Μαμρικισβίλι, Χριστοφορίδης (73' Δουλγκέρης), Γεωργόπουλος (67' Κομεσίδης), Θάνος, Τρανόπουλος (59' Παμπορίδης), Παπάζογλου



Ορέστης Ορεστιάδας: Γαβριήλ, Στεφανίδης, Κιτσικούδης (46' Αλεξακούδης), Πετρόπουλος, Γιόντης, Μεμούρης, Ζαφειρόπουλος (74' Κυλιτζίδης), Καστρινός, Ελευθεριάδης (91' Μπετζέκας), Παρασκευάς, Παπαγιαννίδης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου