Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ήττα του Εθνικού από τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαΐδα

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εορδαϊκό στην Πτολεμαΐδα και γνώρισε την ήττα με 1-0 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με αρκετές απουσίες, βρίσκεται πλέον σε απόσταση πέντε βαθμών από την ένατη θέση, στην οποία συγκατοικούν ο Εθνικός Αγιονερίου και η Α.Π.Ε. Λαγκαδά με 26 βαθμούς. Από την πλευρά του ο Εορδαϊκός ανέβηκε στους 31 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση μ' ένα αγώνα λιγότερο, αυτό με την Κοζάνη την Τετάρτη, στον οποίο αν επικρατήσει, θα αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν επηρεασμένες από την αγωνιστική απραξία εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες λόγω των μπλόκων. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες προκειμένου να ανοίξουν το σκορ και προηγήθηκαν στο 47ο λεπτό με σουτ του Μαυροματίδη. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Καρυπίδη ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορρόπησαν το παιχνίδι και πίεσαν για την ισοφάριση χάνοντας αξιόλογες ευκαιρίες με την εκτέλεση φάουλ του Σιμιτσάκη στο 49' και το τετ-α-τετ του Πελτέκη στο 86ο λεπτό. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απείλησαν στο δεύτερο μέρος την εστία του Καλαϊτζίδη μετά το 70' και είχαν δοκάρι στο 82ο λεπτό με το σουτ του Γιόνδη.

Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό ο Μπλιζνάκοφ τροφοδότησε τον Μαυροματίδη, ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Καλαϊτζίδη. Ο τερματοφύλακας του Εθνικού βρέθηκε και πάλι σε ετοιμότητα στα σουτ των Κουλίδη και Χαραλαμπίδη Θ. στο 22' και το 24' αντίστοιχα. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Μπίκου πέρασε λίγο άουτ. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, που σημειώθηκε στο 41ο λεπτό, ο Χαραλαμπίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μαυροματίδης έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Εθνικός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Μπλιζνάκοφ εκτέλεσε φάουλ, ο Χαραλαμπίδης Θ. πάσαρε στον Μαυροματίδη, ο οποίος έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ για τον Εορδαϊκό πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στο 49' ο Εθνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στην εκτέλεση φάουλ του Σιμτσάκη. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η μπάλα κατέληξε άουτ στο σουτ του Μπλιζνάκοφ. Στο 72ο λεπτό ο Καλαϊτζίδης μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Μπίκου και πέντε λεπτά μετά απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ στην κεφαλιά του Γιόνδη. Στο 79' ο γκολκίπερ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης νίκησε τον Γιόνδη στο πλασέ του επιθετικού του Εορδαϊκού. Τρία λεπτά μετά ο Γιόνδης έκανε το σουτ, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Μπλιζνάκοφ, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 86' ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Πελτέκης, που είχε περάσει στον αγώνα στο 60' αντί του Κυριζάκη, βγήκε απέναντι από τον Περπερίδη, με τον τερματοφύλακα του Εορδαϊκού να αποκρούει τη μπάλα και να διατηρεί ανέπαφη την εστία του. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Στεφάνου του συνδέσμου Θεσπρωτίας με βοηθούς τους κ. Κόλλια και Παπαλαζάρου του συνδέσμου Ηπείρου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον όγδοο του βαθμολογικού πίνακα, Καμπανιακό σ' ένα καθοριστικό στη μάχη της παραμονής παιχνίδι, ενώ ο Εορδαϊκός θα φιλοξενήσει αρχικά την Κοζάνη την Τετάρτη στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής και τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης την Κυριακή για την 22η αγωνιστική.

Εορδαϊκός: Περπερίδης, Χαραλαμπίδης Μ., Σερσέμης, Λιάμης, Κλαζόγλου, Κουλίδης, Μπίκος, Χαραλαμπίδης Θ. (84' Αμπατζίδης), Γιόνδης, Μπλιζνάκοφ (93' Αμαραντίδης), Μαυροματίδης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης (74' Μαμούτ), Παρασκευάς, Δούπας, Χελιδώνης (60' Γκαϊδατζής), Κυριζάκης (60' Πελτέκης), Κατρανίτσας, Σιμτσάκης, Θεοδωράκης, Γωνιάδης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου