Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Κ20 Πανθρακικού στο ''Φώτης Κοσμάς''

Μετά τη Λίτεξ Λόβετς, που πραγματοποίησε το δεύτερο στάδιο της χειμερινής της προετοιμασίας στην Αλεξανδρούπολη, άλλη μία ποδοσφαιρική ομάδα της Βουλγαρίας βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Έβρου για προετοιμασία. Ο λόγος για την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η οποία πραγματοποιεί από τις 27 Ιανουαρίου το δεύτερο στάδιο της χειμερινής της προετοιμασίας στην Αλεξανδρούπολη με καθημερινές προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο ''Φώτης Κοσμάς'', που της παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.


Η ομάδα της Σόφιας θα δώσει το μεσημέρι της Τετάρτης (3/2, 15:00) το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της επί ελληνικού εδάφους και θα αντιμετωπίσει την ομάδα Κ20 του Πανθρακικού στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> της Αλεξανδρούπολης. Προπονητής στην Κ20 του Πανθρακικού είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Θράκης και πρώην προπονητής της Α.Ε.Ν. Χιλής και του Έβρου Σουφλίου Νίκος Μπαχαρίδης, ενώ στην ομάδα της Κομοτηνής αγωνίζονται με επιτυχία πολλοί Εβρίτες ποδοσφαιριστές.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έδωσε τη Δευτέρα το πρώτο της φιλικό στην Ελλάδα με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας της Ξάνθης στα Πηγάδια και γνώρισε την ήττα με 1-0 χάρη σε γκολ του Φάρκας στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μετά το αυριανό φιλικό στην Αλεξανδρούπολη η ΤΣΣΚΑ Σόφιας θα δώσει την Κυριακή το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας στην Ελλάδα αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, αντίπαλο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Έβρου Σουφλίου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της στην Αλεξανδρούπολη στις 9 Φεβρουαρίου.

Στην αποστολή της βουλγάρικης ομάδας συμμετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Ανατόλι Γκοσποντίνοφ, Στόγιαν Κόλεφ, Φειμ Πετρόφ, Κίριλ Ντίντσεφ, Βασίλ Ποπόφ, Μπόζινταρ Τσορμπατζίνσκι, Νικολάι Ντίτσεφ, Άγγελ Γκράντσοφ, Βίκτορ Ραϊτσεφ, Μίκελ Κακάριν, Μπόρις Γκάλτσεφ, Σαμίρ Αγιάζ, Πέτερ Βιτάνοφ, Γιορντάν Γιορντάνοφ, Νικολάι Τσβέτκοφ, Πάβλοφ Γκολοβόντοφ, Μομτσίλ Τσβετάνοφ, Αλεξάντερ Αλεξάντροφ, Στάνισλαφ Μαλάμοφ, Πρέσλαφ Λαβάν και Νικολάι Λαβάν. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βούλγαρος Χρίστο Γιάνεφ.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είναι η ομάδα, που έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει 31 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, ενώ έχει κατακτήσει 13 φορές το Κύπελλο του Σοβιετικού Στρατού.

Το 2015 λόγω χρεών δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση από την αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (τρίτη κατηγορία), όπου αγωνίζεται στο νοτιοδυτικό όμιλο (το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια).

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της, η οποία δίνει το μοναδικό εισιτήριο της ανόδου στη δεύτερη κατηγορία. Είναι αήττητη έχοντας πετύχει 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με συγκομιδή 48 βαθμών και βρίσκεται σε απόσταση οκτώ βαθμών από τη δεύτερη Βίτοσα Μπίστριτσα. Ο επόμενος αγώνας της ΤΣΣΚΑ Σόφιας για το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένος για τις 21 Φεβρουαρίου, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Στρούμσκα Σλάβα.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου