Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης-Ηρακλής Καβάλας 49-61

Η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε τον Ηρακλή Καβάλας στο <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>> και γνώρισε την ήττα με 49-61 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.


Η ομάδα του Μάριου Ξανθίδη δεν κατάφερε να βρεθεί σε καλή αγωνιστικά ημέρα και έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βγουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν ορισμένα εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να ''κτίσουν'' στο τρίτο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά πόντων και να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης.




Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σ' ένα αναγνωριστικό παιχνίδι, με δυνατές άμυνες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο εννιά συνολικά πόντοι (4-5). Το συγκρότημα της Καβάλας διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα ενός έως τριών πόντων (6-7, 8-9, 10-13) μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου. Με μία εύστοχη βολή του Αλεξούδη η Ολυμπιάδα μείωσε στους δύο πόντους και ο Σκρηττόβαλης με τρίποντο στην εκπνοή έκανε το 11-16.



Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν τη διαφορά τους στους επτά (13-20) και στη συνέχεια στους οκτώ πόντους (15-23) βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τον Γόργια. Με δίποντο του Γερακίδη ο Ηρακλής Καβάλας πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά στο σκορ (15-25), με τον Αλεξούδη να μειώνει άμεσα στους επτά (18-25) με καλάθι και φάουλ. Με το σκορ στο 18-25 ο Αγγέλου χρεώθηκε με τρίτο φάουλ γεγονός που δημιούργησε ''πονόκεφαλο'' στον προπονητή της Ολυμπιάδας, ο οποίος τον αντικατέστησε άμεσα, προκειμένου να τον προφυλάξει για τη συνέχεια του αγώνα. Η Ολυμπιάδα κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις (22-26) με δύο εύστοχες βολές του Γιαβρίδη και δίποντο του Αλεξούδη. Οι φιλοξενούμενοι όμως ''έτρεξαν'' ένα σερί 7-0, με τέσσερις πόντους από τη γραμμή των βολών και τρίποντο του Γιόγια. Με δίποντο του Γιαβρίδη διαμορφώθηκε το 25-33, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.



Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν εκ νέου διψήφια διαφορά (25-35) με δίποντο του Γερακίδη. Με τρεις πόντους του Γιαβρίδη η Ολυμπιάδα μείωσε άμεσα στους επτά (28-35), γεγονός που ανάγκασε τον Χατζάτογλου (εκτέλεσε καθήκοντα παίκτη-προπονητή για τον Ηρακλή Καβάλας) να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Ιωαννίδη ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +11 (28-39). Η Ολυμπιάδα κατάφερε να μειώσει αρχικά στους οκτώ (31-39) με δίποντο του Αγγέλου και κατόπιν στους επτά πόντους (34-41) με τρίποντο του Βαλασίδη. Ο Ηρακλής Καβάλας έκανε ένα σερί 10-0 μετατρέποντας το 34-41 σε 34-51 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, γεγονός που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.



Στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στους δεκαεννιά πόντους (34-53) με δίποντο του Σιώρα. Με πέντε πόντους του νεαρού Κελεπεκίδη η Ολυμπιάδα μείωσε σε 39-53. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 6-0, χάρη σε δύο δίποντα των Γόργια και Καραμανώλη και δύο εύστοχες βολές του Βουδουλάκη, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με είκοσι πόντους (39-59). Με δύο εύστοχες βόλες για κάθε ομάδα (του Γιαβρίδη για την Ολυμπιάδα και του Σιώρα για τον Ηρακλή Καβάλας) διαμορφώθηκε το 41-61. Η Ολυμπιάδα ''έτρεξε'' ένα σερί 8-0, με δίποντα των Αγγέλου, Αλεξούδη και Γιαβρίδη και δύο εύστοχες βολές του Καλέττη, μειώνοντας τη διαφορά στους δώδεκα πόντους, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 49-61, που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.


Πρώτος σκόρερ της Ολυμπιάδας ήταν ο Γιαβρίδης με 13 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων (10) σημείωσε και ο Αλεξούδης. Από τον Ηρακλή Καβάλας ο Γόργιας πέτυχε 16 πόντους και ο Ιωαννίδης πρόσθεσε άλλους 14.


Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Σακελλαρίδης και Πανιτσούδης.


Η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, ενώ ο Ηρακλής Καβάλας είναι έβδομος με 17. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου και ο Ηρακλής Καβάλας θα φιλοξενήσει τους Πάνθηρες Καβάλας.


Τα δεκάλεπτα: 11-16, 25-33 (ημίχρονο), 34-51, 49-61 (τελικό σκορ)


Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης: Χατέλος Σ., Καλέττης 2, Παπαχρήστου 1, Γιαβρίδης 13, Αγγέλου 6, Αλεξούδης 10, Τσουρνακάκης, Κελεπεκίδης 5, Βαλασίδης 8, Δελχανίδης 2, Φυδανίδης 2

Ηρακλής Καβάλας: Λαπάτας 5, Σιώρας 4, Γόργιας 16, Σκρηττόβαλης 8, Ιωαννίδης 14, Βουδουλάκης 2, Χατζάτογλου 4, Γερακίδης 6, Καραμανώλης 2



Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου