Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Νίκη των Αμαζόνων επί του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης

Οι Αμαζόνες Μαΐστρου επικράτησαν με 3-1 του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης στο τοπικό ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης, που διεξήχθη το μεσημέρι στο <<Μιχάλης Παρασκευόπουλος>> στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του ανατολικού (δευτέρου) ομίλου του τετάρτου ομίλου της Β' Εθνικής Γυναικών.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα οι Αμαζόνες έφτασαν τους 15 βαθμούς και βρίσκονται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης έχει συγκεντρώσει 17 βαθμούς όντας πλέον στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά την εκτός έδρας νίκη του Έβρου Σουφλίου επί της Θύελλας Φερών.





Στο πρώτο σετ οι αθλήτριες του Φοίνικα ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 5-0, γεγονός που οδήγησε τον Μάκη Δημητριάδη να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, οι Αμαζόνες μείωσαν σε 7-4 με άσο της Σοφίας Ζαμπίτογλου. Με την Κωνσταντινίδου στο σερβίς ο Φοίνικας δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή των Αμαζόνων και ''έτρεξε'' ένα εντυπωσιακό σερί 14-0, με αποτέλεσμα να ξεφύγει στο σκορ με 21-4. Οι Αμαζόνες μείωσαν σε 22-6, αλλά ο Φοίνικας με νέο σερί 3-0 κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-6.




Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς οι Αμαζόνες βελτίωσαν την υποδοχή τους και την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση, ενώ ο Φοίνικας από την πλευρά του υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Οι Αμαζόνες προηγήθηκαν αρχικά με 0-3 με συνεχόμενους πόντους της Μαμούγκα, με τον Φοίνικα να ''τρέχει'' ένα σερί 4-0 και να παίρνει προβάδισμα με 4-3, χάρη σε άσο της Σιρδάρη. Οι Αμαζόνες πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 5-7 και κατόπιν με 10-14, γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή του Φοίνικα να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά από διπλό μπλοκ των Μπαρά και Γκόντοβου στην Κουρτίδου οι Αμαζόνες ξέφυγαν με 11-18. Ο Φοίνικας αντέδρασε και μείωσε στον πόντο (18-19) με άσο της Κουρτίδου. Με επίθεση άουτ της Σιρδάρη, διπλό μπλοκ στην Κωνσταντινίδου και άσο της Σιδηροπούλου οι Αμαζόνες έκαναν ένα σερί 3-0  και ξέφυγαν με 18-22. Η Σιρδάρη μείωσε σε 19-22, αλλά οι Αμαζόνες με ένα σερί 3-0, χάρη σε επίθεση της Μουσουνάκη στο φιλέ και δύο πόντους των Μπαρά και Ζυγερίδου, κατέκτησαν το σετ με 19-25 φτάνοντας στην ισοφάριση.





Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ο Φοίνικας προηγήθηκε με 4-0 με την Κολοσέντα στη θέση του σερβίς. Οι Αμαζόνες αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν σε 6-6 και κατόπιν σε 8-8. Οι νεαρές αθλήτριες του Μάκη Δημητριάδη ξέφυγαν στη συνέχεια με τρεις πόντους (9-12) και κατόπιν διεύρυναν τη διαφορά τους στους έξι (9-15) και εννιά πόντους (12-21), με αποτέλεσμα να φτάσουν στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 13-25.




Η αρχή του τετάρτου σετ βρήκε τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ με 8-2. Με ένα σερί 4-0 οι Αμαζόνες μείωσαν σε 8-6, αλλά στη συνέχεια ήταν η σειρά του Φοίνικα να τρέξει ένα δικό του σερί 4-0 για να προηγηθεί με 12-6. Η ομάδα του Γιώργου Ανδραβίζου διεύρυνε στη συνέχεια τη διαφορά της στους δέκα πόντους (18-8), αλλά κατόπιν οι Αμαζόνες με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενες μείωσαν αρχικά στους τέσσερις πόντους (19-15, 21-17, 22-18) και κατόπιν με ένα σερί 4-0 ισοφάρισαν σε 22-22. Με πόντο της Κωνσταντινίδου ο Φοίνικας ανέκτησε το προβάδισμα (23-22) και έφτασε σε σετ μπολ με άσο της Κωνσταντινίδου. Μετά από σερβίς της Κωνσταντινίδου στο φιλέ οι Αμαζόνες μείωσαν σε 24-23, η Μαμούγκα ισοφάρισε σε 24-24, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της (24-25) και η Ζυγερίδου με άσο διαμόρφωσε το 24-26 χαρίζοντας τη νίκη στις Αμαζόνες.



Την επόμενη αγωνιστική ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Άθλο Ορεστιάδας και οι Αμαζόνες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Έβρο Σουφλίου.


Τα σετ: 1-3 (25-6, 19-25, 13-25, 24-26)


Φοίνικας Αλεξανδρούπολης: Κουρτίδου, Μουσουνάκη, Σιρδάρη, Κωνσταντινίδου, Κολοσέντα, Μπότου, (λ) Παπακαρμέζη/Γκούβερ, Καραγιάννη, Καραβάρα

Αμαζόνες Μαΐστρου: Μπαρή, Ζαμπίτογλου Α., Μαμούγκα, Γκόντοβου, Ζαμπίτογλου Σ., Δημητριάδου, (λ) Μαυροκέφαλου)/Τσορμπατζίδου, Μουλούδη, Κυριζάκη, Ζυγερίδου, Σιδηροπούλου

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου