Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Άρης 0-1

O Eθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, Άρη στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> και γνώρισε την ήττα με 0-1 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας.


Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Σαριανίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Σάββα Καρυπίδη στον πάγκο της ομάδας, παρέμεινε στους 25 βαθμούς και βρίσκεται δώδεκα βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Νέστου Χρυσούπολης στο Λαγκαδά με 1-0 και διεύρυναν τη διαφορά τους στους δεκαπέντε βαθμούς από τη δεύτερη πλέον Δόξα Δράμας, η οποία πέρασε νικηφόρα από το Κοκκινόχωμα κερδίζοντας το τοπικό Βυζάντιο με 1-2.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε θετική εμφάνιση, περιόρισε τα επιθετικά ατού του Άρη και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Σιδεράκη, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες, που δημιούργησε. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης διαμαρτυρήθηκε για τη μη τήρηση του fair play στη φάση του γκολ από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι συνέχισαν το παιχνίδι, παρότι ο Τσαμουρλίδης βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος και αντικαταστάθηκε δύο λεπτά αργότερα λόγω τραυματισμού από τον Μαμούτ, όπως επίσης και για οφσάϊντ στη συνέχεια της φάσης στον σκόρερ του τέρματος του Άρη, Πόι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Καλαϊτζίδη μετά από σέντρα του Τάτου από δεξιά.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Εθνικό, όταν στο τρίτο λεπτό ο Γωνιάδης επιχείρησε το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ. Στο 17' ο Άρης είχε την πρώτη του καλή στιγμή στον αγώνα με το σουτ του προωθημένου Ιντζίδη, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Καλαϊτζίδη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκαϊδατζής έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Θεοδωράκη να απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων, όταν το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Σιδεράκης. Στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Τάτου βρήκε τον Καλαϊτζίδη σε ετοιμότητα. Στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, που σημειώθηκε με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο γκολκίπερ του Εθνικού έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ στο σουτ του Καπνίδη.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως και το πρώτο, με ευκαιρία για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, όταν το σουτ του Γκαϊδατζή στο 50' μπλόκαρε ο Σιδεράκης. Στο 56ο λεπτό ήταν η σειρά του τερματοφύλακα του Εθνικού να αποκρούσει τη μπάλα με τα πόδια στο σουτ του Τάτου. Στο επόμενο λεπτό ο Τάτος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καπνίδης ''έπιασε'' την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ. Στο 61' ο Άρης άνοιξε το σκορ με προβολή του Πόι μετά από σέντρα του Τάτου από τη δεξιά πλευρά. Στη φάση του γκολ οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν για την μη τήρηση του fair play από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που συνέχισαν τη φάση, παρότι ο Τσαμουρλίδης βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος (και αντικαταστάθηκε δύο λεπτά αργότερα λόγω τραυματισμού από τον Μαμούτ), όπως επίσης και στη συνέχεια της φάσης για οφσάϊντ στον σκόρερ Πόι, ο οποίος αξιοποίησε τη σέντρα του Τάτου διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Γωνιάδης σούταρε με τον τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει τη μπάλα και να διατηρεί ανέπαφη την εστία του. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του Εθνικού στο παιχνίδι, που σημειώθηκε στο 75', ο Θεοδωράκης έκανε το σουτ και ο Σιδεράκης δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα και παραχώρησε κόρνερ. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δε σημειώθηκε κάποια άλλη ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Κουμπαράκης του συνδέσμου Θράκης με βοηθούς τους κ. Δημητριάδη και Τζιώτζιο του ίδιου συνδέσμου.


Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Καβάλα και ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Εορδαϊκό.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (79' Πελτέκης), Αμπραχαμιάν, Γωνιάδης, Θεοδωράκης (83' Πιλτικάκης), Τσαμουρλίδης (64' λ. τρ. Μαμούτ)

Άρης: Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Κόκε (70' Καλογέρης), Ρόβας, Μελισσάς, Ιντζίδης, Πόι (79' Ν' Λουντούλου), Τσουμάνης, Καπνίδης (88' Κωνσταντινίδης), Τάτος, Ντούνης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου