Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης η επιστημονική ημερίδα με θέμα: <<To Δρομικό κίνημα στη Θράκη-Η Επιστήμη στο πλευρό του Δρομέα>>, την οποία διοργάνωσαν τα μέλη της Running Team του Εθνικού Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης-Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.


Οι παρουσιάσεις έλαβαν χώρα από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Running Team. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώνης Κουφός (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Προπονητής Running Team) αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του Δρομικού Κινήματος στη Θράκη, ο Dr. κ. Δημήτριος Φλώρος (Καρδιολόγος-Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) ανέλυσε τη σπουδαιότητα του προληπτικού ιατρικού ελέγχου πριν από κάθε αθλητική δραστηριότητα, καθώς και τα καρδιαγγειακά οφέλη της άσκησης, η κ. Πένυ Κολώνη ανέπτυξε τους τρόπους βελτίωσης της απόδοσης μέσω της ψυχολογίας, η κ. Γεσθημανή Κιτσικούδη (Χειρούργος Ορθοπεδικός-Υποψήφια Διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) αναφέρθηκε στην τενοντίτιδα και την ρήξη αχιλλείου τένοντα, που αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς τραυματισμούς, που αντιμετωπίζουν οι δρομείς και ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης (Φυσικοθεραπευτής-Μαραθωνοδρόμος) παρουσίασε τις αρχές αποκατάστασης των αθλητικών τραυματισμών.



Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση του Γιώργου Χατζηβασιλείου, της Αριστέας Τσουκαλά, του Αποστόλου Γκάτζιου και του Γιάννη Ψαρόπουλου για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Αλεξανδρούπολη.


Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



1 σχόλιο: