Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Eθνικός Αλεξανδρούπολης-Εθνικός Αγιονερίου 0-1

Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες σε Καβάλα και Αμπελόκηπους, ο Eθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχτηκε τον Εθνικό Αγιονερίου στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> και γνώρισε την ήττα με 0-1 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής.


Καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα αποτέλεσε το γρήγορο γκολ της ομάδας του Αγιονερίου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και η αποβολή του Θάνου, που ανάγκασε το συγκρότημα του Γιώργου Σαριανίδη να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο για ένα περίπου ημίχρονο.


Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και μέτριο ποιοτικά με λίγες αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Παλάσκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Δούπα και έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Καλαϊτζίδη. Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο παιχνίδι, όταν ο Γκαϊδατζής τροφοδότησε τον Τσαμουρλίδη, το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Γουναρίδης. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Μπελίτσας έκανε τη σέντρα και ο Παπαδημητρίου το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 26' ο Γκαϊδατζής πάσαρε στον Τορομανίδη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγιονερίου. Στο 33ο λεπτό η ομάδα της Αλεξανδρούπολης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Μαμούτ να παίρνει τη θέση του τραυματία Δούπα και ακολούθησαν πολλές εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Χελιδώνης γύρισε στο κέντρο της άμυνας, ο Τσαμουρλίδης αγωνίστηκε στα χαφ και ο Μαμούτ στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Στο 39' ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δημιούργησε μία ακόμη ευκαιρία με το σουτ του Σιμτσάκη, το οποίο απέκρουσε διώχνοντας σε κόρνερ ο Γουναρίδης. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, που σημειώθηκε δύο λεπτά αργότερα, ο Σιμτσάκης έκανε την παράλληλη σέντρα από τη δεξιά πλευρά με τον Μαμούτ να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας και την ευκαιρία να περνά ανεκμετάλλευτη για τους γηπεδούχους.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους με εκτέλεση πέναλτι και αποβολή του Θάνου, η οποία άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού, που είχε στη συνέχεια συναρπαστική εξέλιξη, καθώς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επιχείρησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν κατά κύριο λόγο στην κόντρα επίθεση μετά την είσοδο του Υψηλού. Ειδικότερα, τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Εθνικός Αγιονερίου κέρδισε πέναλτι για χέρι του Θάνου, ο οποίος επιχείρησε να απομακρύνει τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του Καλαϊτζίδη στο πλασέ του Παλάσκα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να συνεχίσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με αριθμητικό μειονέκτημα και τον Γκαϊδατζή να οπισθοχωρεί στο δεξί άκρο της άμυνας μέχρι την αντικατάστασή του από τον Πελτέκη στο 75'. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Στεφανίδης ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Αγιονερίου, που έμελλε να είναι και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους φιλοξενούμενους. Στο 51' ο Στεφανίδης βγήκε απέναντι από τον Καλαϊτζίδη, με τον Γκαϊδατζή να προλαβαίνει τον έμπειρο επιθετικό και σκόρερ της ομάδας του Αγιονερίου και τον γκολκίπερ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να βγαίνει και να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Αμπραχαμιάν, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Γουναρίδης. Στο 66' καταγράφηκε η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων στην αναμέτρηση, όταν ο Τσαμουρλίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο προωθημένος Χελιδώνης έκανε την προβολή με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Υψηλός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβγαλε τη σέντρα στον Κουτσάγια, που ''έπιασε'' την κεφαλιά, η οποία κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Υψηλού είχε την ίδια τύχη. Στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Υψηλός βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα παράλληλα στον Στεφανίδη με τους αμυντικούς της ομάδας της Αλεξανδρούπολης να απομακρύνουν τη μπάλα από τα καρέ τους.




Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που έχει υποβιβαστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου, παρέμεινε στους 27 βαθμούς και βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την πλευρά του ο σύλλογος του Αγιονερίου έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς έφτασε τους 46 βαθμούς όντας οκτώ βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Κουμπαράκης του συνδέσμου Θράκης με βοηθούς τους κ. Καμπερίδη και Βερνέζη του συνδέσμου Καβάλας.


Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Α.Π.Ε. Λαγκαδά, ενώ ο Εθνικός Αγιονερίου υποδέχεται τον Εορδαϊκό.


Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Έβρου Σουφλίου, Χαράλαμπος Λουϊζίδης ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του Αγιονερίου και αγωνίστηκε σ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.


Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Τσορμπατζίδης, Δούπας (33' λ. τρ. Μαμούτ), Χελιδώνης, Σιμτσάκης (83' Κυριζάκης), Αμπραχαμιάν, Γκαϊδατζής (75' Πελτέκης), Τορομανίδης, Τσαμουρλίδης

Εθνικός Αγιονερίου: Γουναρίδης, Μπουζούρας, Κοτσαρίδης, Παλάσκας, Λουϊζίδης, Κοντσίδης, Μπελίτσας (69' Υψηλός), Κουκουλέκης (83' Μήτσιος), Στεφανίδης, Κουτσάγιας, Παπαδημητρίου (78' Πιπινίκας)

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου