Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Πρωταθλητής Περιφέρειας στους Παμπαίδες Α12 ο Βαλέριος Νάσος!

Αξιόλογες διακρίσεις για το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, καθώς ο 11χρονος Βαλέριος Νάσος αναδείχθηκε πρωταθλητής Περιφέρειας στην κατηγορία Παμπαίδων Α12 και ο 16 χρονος Κωνσταντίνος Νάσος κατετάγη τέταρτος στην ισοβαθμία με το δεύτερο και τον τρίτο στην κατηγορία Παίδων Α12 στο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Σερρών, το οποίο διεξήχθη την Παρασκευή στην Καβάλα.


Ο Βαλέριος Νάσος κατέκτησε την πρώτη θέση όντας αήττητος σε πέντε αγώνες, καθώς συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς (τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες) και με διαφορά 1/2 βαθμού από τον δεύτερο!


Αν και ήταν έκτος στην αρχική κατάταξη μεταξύ δεκατεσσάρων σκακιστών, αποτελούσε ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση, αφού ως παίκτης έχει μία σταθερά ανοδική πορεία. Η πρώτη του εμφάνιση σε επίσημους αγώνες 1,5 ώρας πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 και πάλι στην Καβάλα στο ίδιο πρωτάθλημα. Τότε ήρθε τρίτος σε ισοβαθμία με τον δεύτερο και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Τον Ιούνιο του 2015 ήταν αήττητος και ήρθε πρώτος μεταξύ 34 σκακιστών στο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που διεξήχθη στην Καβάλα. Τον Αύγουστο του 2015, αν και αδιαβάθμητος ακόμη, επέλεξε να παίξει στον δεύτερο όμιλο του 24ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας και ήρθε αντιμέτωπος με έμπειρους παίκτες πετυχαίνοντας τρεις ισοπαλίες και μία νίκη, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει 23 θέσεις από την αρχική του και να αφήσει πίσω του μεγαλύτερους και εμπειρότερους σκακιστές. Τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε διεθνή αξιολόγηση. Στις 27 Μαρτίου 2016 στη Ξάνθη ήρθε τρίτος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Σερρών στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού και πήρε την πρόκριση για τους Πανελλήνιους Τελικούς, στους οποίους δε μπόρεσε να παρευρεθεί. Ο νεαρός σκακιστής του Εθνικού, εκτός από τον τίτλο του Πρωταθλητή της Περιφέρειας, πήρε και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του και θα ταξιδέψει στο τέλος Ιουνίου στο Ρίο της Πάτρας, όπου θα αναμετρηθεί με τους πρωταθλητές των υπολοίπων Περιφερειών.

Ο Κωνσταντίνος Νάσος ήρθε ισόβαθμος με τον δεύτερο και τον τρίτο της κατηγορίας του, με τους οποίους αγωνίστηκε και έκανε ισοπαλία και κατετάγη τέταρτος μετά την άρση των κριτηρίων. Έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στην τριάδα, αφού ο αντίπαλός του στον πέμπτο γύρο, εγκατέλειψε το τουρνουά, γεγονός που του μείωσε τα κριτήρια, καθώς του στέρησε τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Στους πέντε αγώνες πέτυχε δύο ισοπαλίες με τον δεύτερο Αθανάσιο Νικολαΐδη και τον τρίτο Κωνσταντίνο Σαμαρίδη και δύο νίκες (η μία άνευ αγώνα-νίκη άνευ αγώνα είχε και ο πρώτος της κατάταξης, ενώ νίκη άνευ αγώνα με άλλον παίκτη είχε και τρίτος στην κατάταξη) και υπέστη μόνο μία ήττα από τον πρώτο Κωνσταντίνο Αποστολακάκη της Καβάλας, που στέφθηκε αήττητος πρωταθλητής στην κατηγορία του. Ο σκακιστής του Εθνικού συγκέντρωσε στην κατηγορία του τα περισσότερα Διεθνή Έλο 27,2 σε σχέση με τους συμπαίκτες του.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου