Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Την Κυριακή το τέταρτο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid ''Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016''

Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Κυριακή το τέταρτο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid ''Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016'' (A' GROUP-B' GROUP), το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ''Αlexander Beach''.


Στο Group A' έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι σκακιστές είναι εγγεγραμμένοι στην Ε.Σ.Ο. και θα είναι αξιολογημένο από την FIDE. Οι κατηγορίες θα είναι η γενική βαθμολογία και οι ηλικιακές κατηγορίες Κ8-Κ10-Κ12 και Κ14. Ο χρόνος σκέψης θα είναι δεκαπέντε λεπτά για κάθε σκακιστή και επιπλέον δέκα δευτερόλεπτα ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό, επτά γύρων.

Το πρόγραμμα του αγώνα για το Α' Group έχει ως εξής:
9:30-10:00 Άφιξη παικτών και επιβεβαίωση συμμετοχών
10:30 Πρώτος γύρος
11:30 Δεύτερος γύρος
12:30 Τρίτος γύρος
13:30 Tέταρτος γύρος
Διάλειμμα μίας ώρας
15:30 Πέμπτος γύρος
16:30 Έκτος γύρος
17:30 Έβδομος γύρος
18:00 Τελετή λήξης-Απονομές Επάθλων.


Στο Β' Group έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι σκακιστές δεν είναι εγγεγραμμένοι στην Ε.Σ.Ο. Οι κατηγορίες θα είναι η γενική βαθμολογία και οι ηλικιακές κατηγορίες Κ6-Κ8-Κ10-Κ12. Ο χρόνος σκέψης είναι δέκα λεπτά για κάθε σκακιστή και επιπλέον δέκα δευτερόλεπτα ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό, πέντε γύρων.


Το πρόγραμμα του αγώνα για το Β' Group έχει ως εξής:
09:30-10:00 Άφιξη παικτών και επιβεβαίωση συμμετοχών 
10:30 Πρώτος γύρος
11:15 Δεύτερος γύρος
12:00 Τρίτος γύρος
12:45 Tέταρτος γύρος
13:30 Πέμπτος γύρος
14:30 Τελετή λήξης-Απονομές Επάθλων

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της ΕΣΟ και της FIDE. Τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας είναι το αποτέλεσμα τουρνουά ισοβάθμων (Μπούχλοτς, Σόννεμπορν-Μπέργκερ) και τα κριτήρια FIDE (άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας). Θα δίνεται μέχρι μία εξαίρεση.

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής βαθμολογίας και στο καλύτερο κορίτσι και μετάλλια στους πρώτους όλων των κατηγοριών, όπως επίσης έπαινοι στους επιτυχόντες και διπλώματα συμμετοχής σ' όλους τους συμμετέχοντες.

Το παράβολο της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των τριών ευρώ. Διευθυντής των αγώνων θα είναι ο κ. Ηλίας Δόβρης, διαιτητής ο κ. Αχιλλέας Σαχπαζίδης και οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Ιωάννη Βαρσαμούδη.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται στο mail: jovarsam@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6944128538 μέχρι την Παρασκευή ή τριάντα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.

Στην τελετή των απονομών των αγώνων θα τιμηθούν οι αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα για το πρώτο εξάμηνο του 2016 και συγκεκριμένα η Ρεβέκκα Σαλαχίδου, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο 19ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νεανίδων (μέχρι 18 ετών), το οποίο διεξήχθη από τις 2 ως τις 8 Ιανουαρίου στην Καβάλα, ο Γεώργιος Γκόγκολας για τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στη γενική βαθμολογία (αγοριών-κοριτσιών-νηπίων) στο 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού, που διεξήχθη στις 24 και 25 Απριλίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και η Μαρία Κούτλα, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία καλύτερου κοριτσιού νηπίων στο 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού, που διεξήχθη στις 24 και 25 Απριλίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας




.                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου