Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ρεκόρ συμμετοχών στο τέταρτο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid ''Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016''

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε στο τέταρτο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid ''Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016'' (Α'-Β'-Γ' Group), το οποίο διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο ξενοδοχείο Alexander Beach.


Στους αγώνες συμμετείχαν 111 σκακιστές και σκακίστριες (Α' Group 45-Β' Group 55 και Γ' Group-11 νηπίων) από τους Νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.



Στην απονομή των επάθλων ο Αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ανδρέας Καραμπατζάκης, τίμησε τους αθλητές του τμήματος, που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.


Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι: 
-Ρεβέκκα Σαλαχίδου: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο 19ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νεανίδων (μέχρι 18 ετών), που διεξήχθη από τις 2 έως τις 8 Ιανουαρίου στην Καβάλα. Η Σαλαχίδου, μαθήτρια της Γ' Λυκείου, λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν κατάφερε να δώσει το ''παρών'' στην απονομή. Η τιμητική πλακέτα του συλλόγου θα της απονεμηθεί στις αρχές Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του Εθνικού για τρίτη συνεχή χρονιά.
-Γεώργιος Γκόγκολας: Δεύτερος Πανελληνιονίκης (ασημένιο μετάλλιο) στο 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Νηπίων Γρήγορου Σκακιού 2016, που διεξήχθη στις 24 και 25 Απριλίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
-Μαρία Κούτλα: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια στο 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Νηπίων Γρήγορου Σκακιού 2016, που διεξήχθη στις 24 και 25 Απριλίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.


Στην τελετή απονομής των επάθλων στο Α' και Β' Group οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης και το καλύτερο καρότσι πήραν κύπελλο και στο Γ' Group οι τρεις πρώτοι νικητές και το καλύτερο κορίτσια έλαβαν μετάλλια. Επίσης, χρυσά μετάλλια πήραν οι πρώτοι στις ηλικιακές κατηγορίες του Α' Group (K16, K14, K12, K10) και B' Group (K12, K10, K8, K7, K6).

Oι σκακιστές στο Α' Group αναμετρήθηκαν σε επτά γύρους, ενώ στο Β' και στο Γ' Group σε πέντε γύρους.

Στην πρώτη θέση στη συγκομιδή Κυπέλλων στη γενική βαθμολογία ήταν ο ΣΟ Ξάνθης με πέντε Κύπελλα και ένα χρυσό μετάλλιο στις ηλικιακές κατηγορίες, δεύτερος ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με δύο Κύπελλα, ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στη γενική κατάταξη του Γ' Group και έξι χρυσά στις ηλικιακές κατηγορίες στο Α' και Β' Group και τρίτος ο ΣΟ Φερών με ένα Κύπελλο και δύο χρυσά (καλύτερο κορίτσι και ηλικιακή κατηγορία). Ακολούθησαν ο Σπάρτακος Διδυμοτείχου με ένα αργυρό μετάλλιο στη γενική κατάταξη του Γ' Group και το Πνεύμαθλον Καβάλας με ένα χρυσό στις ηλικιακές κατηγορίες του B' Group.

Στην πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία του Α' Group ισοβάθμησαν ο Ιωάννης Βαλσαμίδης του ΣΟ Ξάνθης και ο Χρήστος Αντώνογλου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 6/7. Με βάση τα κριτήρια πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης Βαλσαμίδης και πήρε το Κύπελλο, δεύτερος νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Αντώνογλου και πήρε το Κύπελλο. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν τρεις αθλητές με 5,5/7 (Βίκτωρ Κόρογλου του ΣΟ Ξάνθης, Γεράσιμος Βαλλιάνος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Σάββας Σεχλίδης του ΣΟ Ξάνθης) και σύμφωνα με τα κριτήρια αναδείχθηκε τρίτος νικητής ο Βίκτωρ Κόρογλου και πήρε το Κύπελλο. Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η Ελπίδα Αϊβαζιάν του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/7 και πήρε το Κύπελλο.

Στην πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία του B' Group ισοβάθμησαν οι Δημήτριος Μπαλαφούτης και Ευγενία Παπαδοπούλου του ΣΟ Ξάνθης με 5/5. Με βάση τα κριτήρια πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μπαλαφούτης και πήρε το Κύπελλο, δεύτερη νικήτρια η Ευγενία Παπαδοπούλου και πήρε το Κύπελλο. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν έξι αθλητές με 4/5 (Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Δαγλής, Μαρία Μπαλαφούτη, Σταύρος Δημάκης, Κωνσταντίνος Γκουντής και Μαρία Δούμου) και σύμφωνα με τα κριτήρια τρίτος νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης του ΣΟ Φερών και πήρε το Κύπελλο. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Μαρία Μπαλαφούτη του ΣΟ Ξάνθης με 4/5 και πήρε το Κύπελλο.

Στο Γ' Group νηπίων Κ6 πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλαος Ρηγόπουλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Δεληγιάννης του Σπάρτακου Διδυμοτείχου με 4/5 και πήρε το αργυρό μετάλλιο και τρίτη νικήτρια η Γεωργία Τιάκα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3,5/5 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η Κατερίνα Κουϊνέλη του ΣΟ Φερών με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Στις ηλικιακές κατηγορίες: Α' Group-πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ16 αναδείχθηκε ο Γεράσιμος Βαλλιάνος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 5,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ14 αναδείχθηκε ο Νικόλαος Γεωργιάδης του ΣΟ Ξάνθης με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Νικόλαος Κούτλας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Β' Group-πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκουντής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και πήρε το χρυσό μετάλλιο, πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Σταύρος Δημάκης του ΣΟ Φερών με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Δαγλής του Πνεύμαθλον Καβάλας με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ7 αναδείχθηκε ο Σωκράτης Γωνιάδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο και πρώτος νικητής στην κατηγορία Κ6 αναδείχθηκε ο Γεώργιος Γκόγκολας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου