Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η Μάσινακ Νις κατέκτησε το Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου, το οποίο διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Θράκης στο Δημοτικό Στάδιο <<Φώτης Κοσμάς>> της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή της Μεικτής Θράκης (αποτελούνταν από αθλήτριες του Αθλητικού Ομίλου Θράκης, της Ροδόπης '87 και της Βασίλισσας της Θράκης), του νταμπλούχου Ελλάδας ΠΑΟΚ, της Μάσινακ Νις από τη Σερβία, της Ναβόμπι Ιάσι από τη Ρουμανία και της Ολύμπια Σόφιας από τη Βουλγαρία.


Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Μάσινακ Νις είχε συγκλονιστική εξέλιξη και ήταν αντάξιος της ποιότητας και της δυναμικής των δύο ομάδων.



Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μπρέμε, αλλά η ομάδα της Σερβίας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει στην εκπνοή του αγώνα με ψηλοκρεμαστό σουτ της Στάνκοβιτς στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι, αφού δεν ακολούθησε παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι η Μάσινακ Νις επικράτησε με 4-2 και κατέκτησε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.


Συγκεκριμένα, το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται κατά κύριο σε ένα παιχνίδι κέντρου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 35ο λεπτό η Κρστιτς μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έκανε καλό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, με αποτέλεσμα να απομακρύνει τη μπάλα από την άμυνα της η Moυρατίδου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ''Δικέφαλος'' του Βορρά έφτασε κοντά στο γκολ, όταν η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Μαρίνκοβιτς στο σουτ της Σαχινίδου.


Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και επιχείρησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος. Η πίεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην αντίπαλη άμυνα απέδωσε καρπούς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν η Μπρέμε με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 70' το σουτ της Σακελλάρη κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια της Ραντούλοβιτς δύο λεπτά αργότερα. Στο επόμενο λεπτό ακυρώθηκε γκολ για τον ΠΑΟΚ μετά από εκτέλεση φάουλ της Αδαμάκη. Στο 83' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι ζητώντας χέρι της Ζλατάνοβιτς μετά από σουτ της Γιάννου. Η Μάσινακ Νις ήταν απειλητική στην κόντρα επίθεση και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στην εκπνοή του αγώνα. Με τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου η Στάνκοβιτς με ψηλοκρεμαστό σουτ ισοφάρισε για τη Μάσινακ Νις στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι.


Πρωταγωνίστρια της διαδικασίας των πέναλτι αναδείχθηκε η τερματοφύλακας της Μάσινακ Νις Μαρίνκοβιτς, που απέκρουσε δύο εκτελέσεις των αθλητριών του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η ομάδα της Σερβίας να κερδίσει με 4-2 και να φτάσει στην κατάκτηση της πρωτιάς.


Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ. Κίτσο Κ. και Τερζόπουλο.


ΠΑΟΚ: Παπακωνσταντίνου, Τσακίρη, Πατερνά, Αδαμάκη, Μουρατίδου, Πίτσιου, Σακελλάρη, Μπρέμε, Γιάννου, Σαχινίδου, Ντιμιτρίεβιτς. Έπαιξε ως αλλαγή η Μπουζίνου.


ΜΑΣΙΝΑΚ ΝΙΣ: Μαρίνκοβιτς, Στεβάνοβιτς, Ζλατάνοβιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Βασίλκοβιτς, Στάνκοβιτς, Λαζάρεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίριτς, Κρστιτς, Βούκοβιτς. Έπαιξαν ως αλλαγή οι Στοίλκοβιτς, Σάρατς, Νίκολιτς, Ραντούλοβιτς, Τσβετάνοβιτς, Κονσταντίνοβιτς


Η τελική κατάταξη του τουρνουά έχει ως εξής:
1. Mάσινακ Νις
2. ΠΑΟΚ
3. Ναβόμπι Ιάσι
4. Ολύμπια Σόφιας
5. Μεικτή Θράκης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου