Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Διακρίσεις για τον Ο.Ε.Γ.Α. στο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής της Βουλγαρίας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το δεύτερο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής στην πόλη της Σόφιας στη Βουλγαρία.


Η ιδέα για συνεργασία και υλοποίηση διοργανώσεων μικρών ηλικιών στο άθλημα μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας ξεκίνησε το Μάϊο του 2012 με την πρωτοβουλία του Ο.Ε.Γ.Α. και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι σήμερα.


Στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την Ελλάδα ο Ο.Ε.Γ.Α., ο Διαγόρας Αμπελοκήπων και ο Προμηθέας Ξάνθης.


Ο αγώνας διεξήχθη στο πολυτελές προπονητικό κέντρo Zala Rakovski των Εθνικών Ομάδων Ενόργανης Γυμναστικής της Βουλγαρίας, που είναι παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα.


Η αποστολή του Ο.Ε.Γ.Α. αποτελούνταν από τους εξής αθλητές: Γιώργος Κελεσίδης, Βασίλειος Κολομπρατσίδης, Άγγελος Καραξάνης, Νικόλαος Κόσογλου, Ηλίας Ιωσηφίδης, Ευαγγελία Δημούδη, Ελισάβετ Κορωνίδου, Αγάπη Βασιλακάκη, Άννα-Μαρία Κελεσίδη, Ελπίδα Παππού, Δέσποινα Σεφερειάδου και Ελένη Μπαφατάκη. Οι προπονητές, που συνόδεψαν τα παιδιά, ήταν οι Δημήτριος Μπαξεβανίδης, Θεόδωρος Μπουτάκης και Ειρήνη Κουφάκη.

Ο Προμηθέας Ξάνθης συμμετείχε με τους Άγγελο Μελιξετιάν και Κυριακή Δασυγένη, ενώ ο Διαγόρας Αμπελοκήπων με τους Στέφανο Σαριμπεκίδη, Γρηγόρη Κοσμίδη και Δημήτριο Παπουτσή και ο προπονητής, που συνόδεψε τους αθλητές, ήταν ο Ιωάννης Ζαχαριάδης.

Μαζί με τις ελληνικές αποστολές ήταν και ο διεθνής κριτής και ειδικός συνεργάτης του Ο.Ε.Γ.Α. Ελευθέριος Μπουτάκης.

Ο Ο.Ε.Γ.Α. κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σύνθετο ατομικό στα αγόρια και τα κορίτσια. Στο σύνθετο ατομικό και στα τελικά οργάνων δόθηκαν μετάλλια για τις πρώτες οκτώ θέσεις, όπως και διπλώματα συμμετοχής σ' όλα τα παιδιά.

Ο Γιώργος Κελεσίδης ήταν έκτος στο σύνθετο ατομικό και πρώτος στους κρίκους, ο Άγγελος Καραξάνης έβδομος στο σύνθετο ατομικό και τρίτος στους κρίκους, ο Βασίλειος Κολομπρατσίδης ένατος στο σύνθετο ατομικό και τέταρτος στους κρίκους, ο Νικόλαος Κόσογλου ενδέκατος στο σύνθετο ατομικό και τρίτος στο άλμα, ο Ηλίας Ιωσηφίδης δέκατος στο σύνθετο ατομικό, ο Άγγελος Μελιξετιάν όγδοος στο σύνθετο ατομικό και τρίτος στο μονόζυγο, ο Στέφανος Σαριμπεκίδης πέμπτος στο σύνθετο ατομικό, δεύτερος στο έδαφος και στον ίππο με λαβές και τρίτος στους κρίκους, ο Γρηγόριος Κοσμίδης δέκατος στο σύνθετο ατομικό, ο Δημήτριος Παπουτσής έβδομος στο σύνθετο ατομικό, τρίτος στο άλμα και δεύτερος στο μονόζυγο, η Ελισάβετ Κορωνίδου τρίτη στο σύνθετο ατομικό, στους ασύμμετρους ζυγούς και στο έδαφος, η Ευαγγελία Δημούδη όγδοη στο σύνθετο ατομικό και δεύτερη στο άλμα, η Αγάπη Βασιλακάκη έκτη στο σύνθετο ατομικό, τέταρτη στους ασύμμετρους ζυγούς και τρίτη στο άλμα, η Άννα-Μαρία Κελεσίδη όγδοη στο σύνθετο ατομικό και τρίτη στο έδαφος, η Δέσποινα Σεφερειάδου δέκατη στο σύνθετο ατομικό και τρίτη στη δοκό, η Ελπίδα Παππού ενδέκατη στο σύνθετο ατομικό και τρίτη στο άλμα, η Ελένη Μπαφατάκη δωδέκατη στο σύνθετο ατομικό και η Κυριακή Δασυγένη έβδομη στο σύνθετο ατομικό, τρίτη στη δοκό και τέταρτη στο έδαφος.

Η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ο.Ε.Γ.Α. με τις προπονήσεις για τα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα να συνεχίζονται σύμφωνα με το θερινό ωράριο (10:00-12:00) από 1 μέχρι 30 Ιουλίου. Τα τμήματα μαζικής άθλησης θα αρχίσουν από 5 Σεπτεμβρίου.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου