Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Δεύτερος ο Εθνικός, πέμπτος ο Φάρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων της Πάτρας

Στην Πάτρα φιλοξενήθηκε η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πινγκ Πονγκ Παμπαίδων με τη συμμετοχή των δώδεκα καλύτερων ομάδων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης.


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, ενώ και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης είχε ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο ομαδικό.



Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στηρίχθηκε στους Νικηφόρο Μύρο, Κίμωνα Μήτκα και Γρηγόριο Καραγιάννη, οι οποίοι καθοδηγήθηκαν από τον προπονητή τους, Ανδρέα Νικολακάκη. Ο Εθνικός ξεκίνησε σαν τέταρτο φαβορί του αγωνίσματος βάση του ranking list της ομοσπονδίας και ξεπέρασε κάθε εμπόδιο μέχρι να εξασφαλίσει μία θέση στα μετάλλια κερδίζοντας όλες τις ομάδες με 3-0. Στον ημιτελικό ο Εθνικός αντιμετώπισε το δεύτερο φαβορί των αγώνων, Ολυμπιακό και μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με εντυπωσιακές ανατροπές κατάφερε να σημειώσει μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία του κερδίζοντας με 3-2 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό. Στον τελικό ο Εθνικός δεν κατάφερε να πιάσει ξανά σπουδαία απόδοση και να κάνει άλλη μία έκπληξη με αντίπαλο τους Φοίνικες Πάτρας και έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νικηφόρος Μύρος μπήκε στην οκτάδα του ατομικού, ο Κίμωνας Μήτκας απέδωσε σπουδαίο πινγκ πονγκ μετέχοντας σ' όλα τα ματς του ομαδικού και σημειώνοντας μόνο μία ήττα από τον πρωταθλητή Ελλάδας μέχρι τον τελικό και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει δεδομένου ότι έχει μία ακόμη χρονιά ως Παμπαίδας, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γρηγόριος Καραγιάννης, ο οποίος ήταν αήττητος στο ομαδικό και μπήκε στην δεκαεξάδα στο ατομικό. Στο διπλό αγώνισμα το δίδυμο των Μήτκα και Μύρου έφτασε μία ανάσα από ένα ακόμα μετάλλιο χάνοντας στα σημεία ενώ στα κορίτσια η Κομνηνή Τρύπη πέτυχε την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό παίρνοντας την πρόκριση από τον όμιλο.

Από την πλευρά του ο Φάρος Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό με τους Γεώργιο Μήλια και Ιωάννη Πιστόλα, ενώ και γ Γεωργία Καραμανλή πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης έχουν άριστες σχέσεις συνεργασίας και από τη νέα σεζόν θα προπονούνται από κοινού. Έτσι μετά απ' αυτές τις σπουδαίες επιτυχίες έκλεισε μία ονειρεμένη χρονιά για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Αλεξανδρούπολης.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου