Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Στην Κοζάνη ο προκριματικός όμιλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η Εθνική Ανδρών, στην οποία αγωνίζονται πέντε Εβρίτες, προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του τρίτου γκρουπ του World League, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Φρανκφούρτη, με στόχο την άνοδο στο δεύτερο γκρουπ.


Με την ολοκλήρωση των αγώνων της συγκεκριμένης διοργάνωσης, θα ολοκληρωθεί και ο πρώτος κύκλος της φετινής σεζόν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τον Σωτήρη Δρίκο και τους διεθνείς να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες και σύντομα να ξεκινούν την προετοιμασία για το δεύτερο στόχο της χρονιάς, που είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017.

Η Εθνική βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο, την Ουκρανία και τη Μολδαβία και η πρόκριση θα κριθεί σε δύο τουρνουά, που θα διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Το πρώτο τουρνουά θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη, το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα με τη διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά του World League με τον κόσμο της περιοχής να δίνει βροντερό παρών στηρίζοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Τρεις μήνες αργότερα οι διεθνείς θα επιστρέψουν στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας θέλοντας να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ το δεύτερο τουρνουά θα διεξαχθεί στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Την πρόκριση στα τελικά παίρνει απευθείας ο πρώτος του ομίλου, ενώ ο δεύτερος θα αγωνιστεί στα μπαράζ, που θα διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου (ο δεύτερος του δικού μας ομίλου θα κοντραριστεί με το δεύτερο του πρώτου ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν η Γερμανία, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία και η Ελβετία).

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου