Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μεγάλες διακρίσεις για τον Τηλέμαχο Πανταζίδη στο Βερολίνο!

Από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή διεξάγεται από την Παγκόσμια Παραολυμπιακή Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Κέντρο του Βερολίνου ο διεθνής αγώνας κολύμβησης ΙDM Berlin 2016.


Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος αθλητές από σαράντα δύο χώρες, τρεις μήνες πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τις επιδόσεις και τον ανταγωνισμό να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Ο Τηλέμαχος Πανταζίδης του Α.Σ. Α.μ.ε.Α. Κότινος και του Νηρέα Ορεστιάδας, ηλικίας δώδεκα ετών, βρίσκεται από την Κυριακή στο Βερολίνο με τον πατέρα του Κώστα και τον προπονητή του Ιωάννη Μιρμιγκίδη.

Τη Δευτέρα αξιολογήθηκε από την Παγκόσμια Παραολυμπιακή Επιτροπή Κολύμβησης, όπου και εισέπραξε θετικά σχόλια. Κάνοντας για τις επόμενες δύο ημέρες προπονήσεις, την Πέμπτη άνοιξε την αυλαία των αγώνων στα 200μ. ελεύθερο, όπου και πέρασε στον Youth B-Final του αγωνίσματος το απόγευμα! Εκεί κατέλαβε την δέκατη θέση σε όπεν κατάταξη κατηγοριών-ηλικιών όντας μάλιστα ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής του τελικού. 

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Τηλεμάχου ήρθε στα 100μ. πρόσθιο, όπου και αγωνιζόταν με την κατηγορία Sb9. Ο νεαρός κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του σε όπεν σειρά κατηγοριών-ηλικιών και κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο στη διπλή ηλικιακή κατηγορία 2003-2004 πραγματοποιώντας νέο ατομικό ρεκόρ με 1:41.16.

Την Παρασκευή το πρωί αγωνίστηκε στα 100μ. ελεύθερο καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση σε όπεν αγωνιστική κατηγορία και στο δικό του ηλικιακό γκρουπ (2003-2004). Επόμενο αγώνισμα του Πανταζίδη είναι τα 50μ. πρόσθιο, όπου θα αγωνιστεί το Σάββατο στις 11:05 το πρωί (ώρα Ελλάδος).

Η αξία και η εμπειρία αυτών των αγώνων είναι ανεκτίμητες για τον Τηλέμαχο Πανταζίδη. Η επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου