Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

To σκάκι σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία της Αλεξανδρούπολης

Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τους προπονητές του ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα του 2ου, του 5ου, του 7ου και του 12ου, στις καθιερωμένες τους γιορτές για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.


Σ' όλα τα σχολεία οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Παιχνίδια, δράσεις, μουσική, αυτοσχέδια θεατρικά σκετς, σκάκι, ζούμπα, μπαλέτο, μίνι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παραδοσιακά παιχνίδια, χοροί ειδικοτήτων αγγλικών και γαλλικών, θέατρο, ζωγραφικής και ευχάριστη διάθεση από παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών με το σκάκι ήταν μεγάλος. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν με προπονητές και αθλητές του Εθνικού αγώνες σκάκι και Σιμουλτανέ.


Το 12ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε την εκδήλωσή του την Κυριακή 12 Ιουνίου το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και την ίδια ημερομηνία το 5ο Δημοτικό στο προαύλιο του σχολείου, το 2ο Δημοτικό τη Δευτέρα 13 Ιουνίου επίσης στο προαύλιο του σχολείου, ενώ το 7ο Δημοτικό ήταν ενταγμένο για το 2016 στο πρόγραμμα Κασπάροφ και την Τρίτη 14 Ιουνίου στο τέλος του προγράμματος το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού πραγματοποίησε για τα παιδιά αγώνες Σιμουλτανέ.


Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά διπλώματα συμμετοχής του προγράμματος Κασπάροφ και έγχρωμα πολυσέλιδα φυλλάδια σχετικά με το σκάκι.


Το πρόγραμμα Κασπάροφ εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη με μεγάλη επιτυχία, αφού το έχει αγκαλιάσει η εκπαιδευτική κοινότητα, έχει ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους και είναι πολλά τα σχολεία που ζητούν από τον Εθνικό να ενταχθούν σ' αυτό κατά τη νέα σχολική χρονιά.


Το πρόγραμμα στην Αλεξανδρούπολη υλοποιεί το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον προπονητή του κ. Ιωάννη Βαρσαμούδη σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και είναι μία ευγενική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού μοίρασε στους γονείς και στα παιδιά έγχρωμα πολυσέλιδα φυλλάδια σχετικά με το σκάκι και φυλλάδια από το ''summer multi-sports camp 3-Bουτιά στον Αθλητισμό>>, που διοργανώνει ο Εθνικός μ' όλα του τα τμήματα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου