Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Kαθιερώθηκε στην Α' Εθνική η σκακιστική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 44ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α' Εθνικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ρίο της Πάτρας με τη συμμετοχή τριάντα τεσσάρων ομάδων, εκ των οποίων οι είκοσι είχαν παραμείνει στην κατηγορία και οι δεκατέσσερις είναι οι κορυφαίες από κάθε περιφέρεια.


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να παραμείνει στην Α' Εθνική για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά κατέκτησε τη δέκατη τέταρτη θέση σε ισοβαθμία έως την ένατη θέση! Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης συγκέντρωσε οκτώ βαθμούς, πετυχαίνοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στους επτά αγώνες.



Ο Εθνικός κατάφερε να σκαρφαλώσει τέσσερις θέσεις στη γενική κατάταξη μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ μηνών από το προηγούμενο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Τότε είχε τερματίσει δέκατος όγδοος με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες συγκεντρώνοντας έξι βαθμούς.


Για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκαν οι GM Nikolov Momcil (2573 ΕΛΟ-1η σκακιέρα), ΙΜ Dimotrov Atanas (2306 ELO, 2η σκακιέρα), Θράσος Κυριακίδης (2101 ΕΛΟ-3η σκακιέρα), Χρήστος Αντώνογλου (1956 ΕΛΟ-4η σκακιέρα), Galunova Tsveta (2152 ΕΛΟ-5η σκακιέρα), Ρεβέκκα Σαλαχίδου (1932 ΕΛΟ-6η σκακιέρα), Ελπίδα Αϊβαζιάν (1444 ΕΛΟ-7η σκακιέρα), Ορέστης Μπλίτσας (1433 ΕΛΟ, 8η σκακιέρα), Γεράσιμος Βαλλιάνος (1819 ΕΛΟ-8η, 9η σκακιέρα, Κωνσταντίνος Νάσος (1346 ΕΛΟ, 8η/9η/4η σκακιέρα), Βαλέριος Νάσος (1246 ΕΛΟ-10η σκακιέρα) και Νικόλαος Κούτλας (1507 ΕΛΟ, 10η σκακιέρα).


Πολλές παρτίδες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και στα δευτερόλεπτα, ενώ ακόμη και στις δύο ήττες ο Εθνικός αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος.


Στον πρώτο γύρο ο Εθνικός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή τελικά του πρωταθλήματος, Φυσιολάτρη Νίκαιος ξεκινώντας με ήττα 8-2, δύο ισοπαλίες στις πρώτες σκακιέρες, μία νίκη της Ρεβέκκας Σαλαχίδου και επτά ήττες.

Στο δεύτερο γύρο με τον Ιππότη Ρόδου ήρθε και η πρώτη νίκη για τον Εθνικό με 6,5-3,5. Στον τρίτο γύρο αν και δε χάθηκε η μάχη σε πέντε σκακιέρες (τέσσερις κατέληξαν ισόπαλες και μία νίκησε) η ήττα ήρθε λόγω ισοπαλιών με 3-7 απέναντι στον ΣΟ Ηρακλείου και ήταν η τελευταία για τον Εθνικό. Στον τέταρτο γύρο ο Εθνικός κέρδισε τον ΣΟ Φιλιατρών με 8,5-1,5. Στον πέμπτο και τον έκτο γύρο έκανε ισοπαλία με τον Ζήνωνα Γλυφάδας και τον Κάισσα Χανίων. Κατόπιν ο Εθνικός επικράτησε της Φλώρινας με 6,5-3,5, εξασφαλίζοντας την παραμονή και την καθιέρωσή τους στην υψηλότερη κατηγορία.

Η Ρεβέκκα Σαλαχίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στη σκακιέρα όντας η μοναδική παίκτρια με το απόλυτο 7/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο για το ατομικό της αποτέλεσμα.

Πολύ σπουδαίο ήταν και το ατομικό αποτέλεσμα του GM Nikolov Momchil στην πρώτη σκακιέρα, καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση σε ισοβαθμία με το δεύτερο, τον GM Navara David. Ο Νikolov Momchil ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου