Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Θετική εμφάνιση και ισοπαλία για τον Εθνικό κόντρα στη Δόξα Δράμας

Στο πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι του στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στη Δόξα Δράμας αφήνοντας με την εμφάνιση του μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.


Η ομάδα του Κώστα Βουρδόγλου, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, παρατάχθηκε με τον Σιριτούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Θάνο και Τσαμουρλίδη στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Σακαλάκη και Μπαρμπαγιάννη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Τορομανίδης με τον Αμπραχαμιάν έπαιξαν στα χαφ, ο Πελτέκης και ο Μαμούτ στο δεξί και αριστερό φτερό αντίστοιχα, ο Θεοδωράκης σε ρόλο ''δεκαριού'' με τον Καραπατσιά μοναδικό προωθημένο.




Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους, που μπήκαν δυνατά πιέζοντας την ομάδα της Δράμας. Μάλιστα στο 2ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάϊντ γκολ του Καραπατσιά. Στο 5' ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του δραστήριου Μαμούτ (η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε τη γραμμή και ο διαιτητής Σιβούδης έδειξε τη σέντρα) έπειτα από σέντρα του Θάνου. Στο 11ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν η εκτέλεση φάουλ του Χαριτίδη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 14' το σουτ του Πελτέκη μπλόκαρε ο Καράδαης και δύο λεπτά αργότερα ο Σιριτούδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γαϊδαρτζή, που ήταν από τους διακριθέντες των ''μαυραετών''. Στο 31ο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να δουν ένα γκολ τους να ακυρώνεται ως οφσάϊντ και συγκεκριμένα η κεφαλιά του Γαϊδαρτζή μετά από εκτέλεση φάουλ του Διαμαντίδη. Στο 35' το σουτ του Πελτέκη δε βρήκε τον επιθυμητό στόχο. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Γαϊδαρτζή μετά από πάσα του Λάσπατζη, που εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας του Εθνικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές, που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές για να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Οι νεαροί αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που πήραν χρόνο συμμετοχής, έδειξαν μαχητικότητα και αγωνιστικότητα αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκει στους φιλοξενούμενους, όταν το σουτ του Γαϊδαρτζή βρήκε τον Θυμιανίδη σε ετοιμότητα. Στο 65' η εκτέλεση φάουλ του Διαμαντίδη πέρασε λίγο άουτ. Στο 72ο λεπτό ο Θυμιανίδης είπε ''όχι'' στο σουτ του Δούμπλατζη και τρία λεπτά μετά η κεφαλιά του ίδιου ποδοσφαιριστή είχε την ίδια κατάληξη. Στο 78' το σουτ του Περσίδη πέρασε λίγο άουτ και στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ο Διαμαντίδης νικήθηκε από τον Θυμιανίδη.

Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του μέσου του Εθνικού, Βάϊου Ελληνίδη. Ο πρώην επιθετικός του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Νίκος Γκαϊδατζής, δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ενώ ο Θωμάς Γκαρακλίδης ξεκίνησε βασικός.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σιβούδης με βοηθούς τους Κίτσο και Σταφυλά.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Σιριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Σακαλάκης, Μπαρμπαγιάννης, Αμπραχαμιάν, Πελτέκης, Τορομανίδης, Καραπατσιάς, Θεοδωράκης, Μαμούτ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Κυριζάκης, Ελληνίδης, Κομεσίδης, Θυμιανίδης, Σκαρλάτος, Πετρίδης, Πιλτικάκης και Καρακασίδης

Δόξα Δράμας: Καράδαης, Βραμέτζαλης, Γκαρακλίδης, Λάσπατζης, Ντουτσαρίδης, Στόϊκος, Διαμαντίδης, Κουμπρόγλου, Χαριτίδης, Ντος Σάντος, Γαϊδαρτζής
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Παγκάκης, Μένκα, Τσιάρας, Πετρόπουλος, Ρεβυθόπουλος, Κυσσίδης, Κανετίδης, Μπάμπουρας, Περσίδης, Τουνγκελίδης και Δούμπλατζης

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου