Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πολύτιμο ''τρίποντο'' για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Σημαντικής βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη σημείωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής.


Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έφτασε τους 21 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά του από τον ένατο Καμπανιακό στους τέσσερις βαθμούς. Από την πλευρά του ο σύλλογος της Κρύας Βρύσης έμεινε στους είκοσι βαθμούς και βρίσκεται πλέον στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Καρυπίδη απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες προκειμένου να διευρύνουν το προβάδισμά τους, φτάνοντας εν τέλει στην κατάκτηση μιας πολύτιμης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος νίκης.


Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης από τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μπρέγου έκανε το γέμισμα στην περιοχή του Εθνικού και ο Πετρίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Καλαϊτζίδη. Στο 17' ο Κυριζάκης έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Σιμτσάκης επιχείρησε το πλασέ με τη μπάλα να κοντράρει στον Μπρέγου και να καταλήγει κόρνερ. Ο Θεοδωράκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Σιμτσάκης ''έπιασε'' την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δεληχατζή. Στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Γωνιάδη. Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 22ο λεπτό, όταν ο Γωνιάδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπρέγου στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Εθνικός έφτασε κοντά σ' ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Σιμτσάκης από πλεονεκτική θέση έκανε το πλασέ με τον Δεληχατζή να αποκρούει τη μπάλα σε κόρνερ. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, που σημειώθηκε στο 34', το σουτ του Γωνιάδη κατέληξε άουτ. Στο 44ο λεπτό ο Δανιηλίδης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο (αντικαταστάθηκε από τον Παρρά) και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ράμματα.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, στο 48' ο Γωνιάδης πάσαρε στον Κυριζάκη, το πλασέ του οποίου κατέληξε άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Τορομανίδης έκανε την παράλληλη πάσα, αλλά ο Κυριζάκης προ κενής εστίας έστειλε με πλασέ τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δεληχατζής απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ στο πλασέ του Γκαϊδατζή, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα τρία λεπτά νωρίτερα στη θέση του Θεοδωράκη. Στο 67' το σουτ του Πετρίδη κατέληξε άουτ. Στο 72ο λεπτό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κίτσου σε σουτ του Γωνιάδη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γωνιάδης και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 77ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Νύρλα βρήκε τον Καλαϊτζίδη σε ετοιμότητα. Στο 88ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Εθνικού στο σουτ του Σιδηρόπουλου Χ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Τορομανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση στην εκτέλεση του φάουλ.


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παρχαρίδης του συνδέσμου Δράμας με βοηθούς τους Χασιώτη και Κουβαλάκη του ίδιου συνδέσμου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Εορδαϊκό, ενώ ο Απόλλων Κρύας Βρύσης θα φιλοξενήσει την Καβάλα.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Χελιδόνης, Κυριζάκης (65' Πελτέκης), Τορομανίδης, Σιμτσάκης (84' Αμπραχαμιάν), Θεοδωράκης (61' Γκαϊδατζής), Γωνιάδης

Απόλλων Κρύας Βρύσης: Δεληχατζής, Παπαδόπουλος Γ., Δανιηλίδης (44' Παρράς), Μπρέγου, Βοτάρης, Κίτσας, Τζελοσάνι, Νύρλας (82' Πάρδας), Σιδηρόπουλος Χ., Πετρίδης, Σιδηρόπουλος Π.

Συντάκτης: Λεωνίδας Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου